Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Digi Sport a ignorat fanii baschetului pentru a treia oară în acest sezon

Eduard Popa

Eduard Popa
26.04.2018

digisport baschet televizare

CSM Satu Mare a reușit să prelungească suspansul în finala Ligii Naționale de Baschet Feminin, după ce a trecut pe teren propriu de Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 68-60, în meciul trei al finalei.

Din păcate pentru fanii baschetului din România, în special cel feminin, partida a putut fi urmărită doar înregistrat, asta deși televiziunea care transmite competițiile de baschet din România promisese că va transmite în format live partida 3 dintre CSM Satu Mare și Sepsi. Cu toate acestea, meciul a început să fie transmis, de la începutul partidei, abia după ce trecuse deja jumătate din partidă. Asta pentru că Digi Sport a preferat să transmită live partida de la turneul din Barcelona dintre Rafael Nadal și Guillermo Garcia Lopez.

Este pentru a treia în actualul sezon competițional când cei de la Digi Sport preferă să transmită partide de tenis în loc să își țină promisiunea și să transmită în format live meciurile de baschet. Asta deși de fiecare dată ar fi putut muta transmisiunea pe un alt canal, întrucât erau transmise înregistrări.

Prima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în noiembrie, când Digi Sport a preferat să transmită finala Cupei Davis în loc să prezinte victoria României, scor 75-68, în fața Olandei, din preliminariile Cupei Mondiale de Baschet 2019.

A doua oară când aceștia „au dat țeapă” telespectatorilor a fost când nu au transmis partida de Cupa României, câștigată în triple overtime de BC SCM Timișoara în fața celor de la CSU Sibiu. Atunci au preferat să facă o modificare de ultimă oră și să televizeze finala jucătorului de tenis român Marius Copil la turneul de la Sofia.

De fiecare dată Digi Sport a ratat transmisiuni live ale unor meciuri care ar fi făcut o „propagandă bună” baschetului. În noiembrie România a obținut prima victorie din ultimii 3 ani într-o partidă oficială la baschet masculin. Apoi în februarie am avut parte de o partidă extrem de spectaculoasă, plină de răsturnări de situație, care s-a încheiat după 55 de minute, urmând ca acum CSM Satu Mare să reușească un meci excelent, învingând mult mai bine cotata echipă a celor de la Sepsi și amânând verdictul pentru măcar o zi.

Rămâne de văzut dacă după aceste trei episoade FRB va lua vreo măsură împotriva celor de la Digi Sport. Deși pare foarte, foarte greu de crezut.

Reamintim încă o dată că, potrivit regulamentelor Ligilor Naționale de Baschet Feminin și Masculin, un club care nu acceptă ora de difuzare propusă de Digi Sport riscă să fie amendat.

*foto: Andreea Vlase

7 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    Va urma
    Sambata va fi inca un episod din serialul digi sport lipsa de profesionalism va transmite meciul dintre locul 3 cu locul 4 când in același timp se disputa meciul dintre primele doua clasate deci....FRB ce e?

    cu 5 ani în urmă (26.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      frb este
      STEAUA ! Se pare că anul acesta ( fără C.E.) și fără delagații prin China sau Brazilia au venit mai puțini bani de la Sponsori !

      cu 5 ani în urmă (27.04.2018)
    Raspunde
  • suporter84 :

    lipsa de bun simt
    duce ce ocupa un sfert din tribuna , cu camere cu microfoane , niic nu ai voie sa te bucuri , sa inteleg ca niic nu a fost transimis meciul bvo digi SPORT asta e, o sa le intreb azi cfe rost mai au daca tot nu se da meciul

    cu 5 ani în urmă (27.04.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ne mira?
    se pisha astia pe cei 1-2k de telespectatori de baschet masculin sau feminin. FRBul face acelasi lucru. Banutzu sa mearga. Altfel nu existau penalizari pana acum? Inca un contract pagubos pentru poPULAtie(cunoscuta si drept Poolime) si probabil avantajos pentru Jmecheri.

    cu 5 ani în urmă (27.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    RUSINE DIGI SPORT !!
    DIGI SPORT O SOCIETATE FARA PROFESIONALISM,FARA RESPECT PENTRU TELESPECTATORI SI LIPSA DE FAIR PLAY !!! NU RESPECTI PROGRAMUL SI CONTRACTUL NU MERITI SA FII VIZIONAT !!!TELESPECTATORII AR TREBUII SA RENUNTE LA EI,ORINENTANDU-SE SPRE TELEKOM,LOOK SAU EUROSPORT !! SA VA FIE RUSINE DIGI SPORT !! OAMENI NESERIOSI SI NECREDIBILI !

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    RUSINE DIGI SPORT !!
    FRB AR TREBUI SA CEARA DESPAGUBIRE URIASA PENTRU ACESTA NESERIOZITATE !! ESTE O TELEVIZIUNE NECREDIBILE SI NESERIOASA !!

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    LA ANUL SPERAM SA VA INCHEIA UN CONTRACT SERIOS,DAR NU CU DIGI SPORT SI CU PROSPORT SAU TVR1 !! VREM TRANSMISIUNI SERIOASE SI SIGURE !!!!!

    cu 5 ani în urmă (05.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!