Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dinamo București este ultima echipă calificată în Top 10

Dinamo București este ultima echipă calificată în Top 10

Dinamo București a făcut pasul în Top 10 prin victoria de pe teren propriu cu SCM Timișoara, scor 78-66 în cursul serii de vineri (12.01), în etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Alb-roșii nu vor juca în ultima etapă a Conferinței A și au încheiat această fază a întrecerii cu 9-7 bilanț.

Dinamo: Cortez Edwards, Andrei Mandache, Andre Jones, Ștefan Grasu, Shaquillo Fritz

Timișoara: Djordje Dimitrijevic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Adam Mirkovic, Edward Petrescu

Fritz a deschis scorul de la linia de fault și Gajic a răspuns cu cinci puncte la rând, dar jucătorul Timișoarei a adunat rapid două faulturi și a fost schimbat la nici trei minute de la startul întâlnirii. Diferența s-a menținut de o posesie până la punctele reușite Mirkovic prin liberele de la 6-11, pentru ca în decurs de câteva atacuri Djuric să fie cel care a egalat situația și Dinamo a irosit apoi mai multe oportunități ofensive. Tehnicul acordat la banca alb-roșilor a dus scorul la 11-14, moment urmat de șapte puncte fără răspuns pentru gazde și scorul a devenit 21-21 la finalul primului sfert, după un layup reușit Lazar în ultimele secunde.

Timișorenii au preluat din nou conducerea și au contribuit la un start de sfert secund nereușit pentru Dinamo în atac, Kesar fiind cel care a dus scorul la 21-26. Time-out-ul lui Manolopoulos a avut efect și Grasu a oprit perioada de peste trei minute fără coș pentru gazde în acest act, iar Scott-Grayson a înscris o triplă importantă pentru „Leii din Banat” la 26-31 și Dimitrijevic a făcut imediat +7 în dreptul lui SCM Timișoara. Fritz a prins o perioadă cu cinci puncte la rând (33-35), moment în urma căruia diferența maximă înregistrată până la pauză a fost de patru lungimi și oaspeții au intrat la vestiare în avantaj: 35-39.

Doar Mitrovic și Jones au marcat în primele trei minute ale reprizei secunde (37-41), iar sârbul celor de la SCM Timișoara a dus diferența la șapte puncte pentru a forța un time-out în tabăra lui Dinamo. Mitrovic a continuat startul excelent de sfert trei și a contribuit la formarea unui ecart din două cifre, 39-49, Horga fiind cel care a împărțit o pereche de libere pentru păstrarea avantajul de măcar trei posesii. Dinamo a trecut în câteva rânduri pe la linia de pedeapsă în finalul sfertului și Mandache a înscris o triplă norocoasă la 51-54, scor cu care s-a încheiat actul.

Run-ul amfitrionilor s-a prelungit și Norfleet a completat revenirea la 55-54, moment urmat de un dunk spectaculos din partea lui Fritz, dar și de o posesie pierdută foarte ușor de Dinamo. Mitrovic a încheiat perioada de patru minute fără coș pentru Timișoara, însă nu peste multe secunde a venit time-out-ul lui Petricevic în urma layup-ului lui Fritz (59-56). Bucureștenii s-au arătat mult mai eficienți în acest sfert și au ajuns la +9, atunci când oaspeții au cerut un nou timp de odihnă și imediat după Jones a făcut 68-56. Diferența a devenit de 13 puncte cu două minute și jumătate înaintea finalului, 75-62, de unde gazdele au gestionat bine secvențele rămase și printr-un sfert controlat în totalitate s-au impus cu 78-66. Rezultatul duce Dinamo în Top 10 indiferent de scorul înregistrat la meciul Târgu Jiu - Voluntari.

Andre Jones a ieșit în evidență cu 27 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări și 13/15 la libere pentru Dinamo. Shaquillo Fritz a avut 15 puncte, 5 capace și 3 recuperări, iar Ștefan Grasu a terminat cu 13 puncte și 8 recuperări. Sean Evans a lipsit în acest duel.

Luka Mitrovic a răspuns cu 21 de puncte și 5 recuperări, iar Tyreek Scott-Grayson a stat cu 13 puncte și 6 recuperări pentru Timișoara.

Dinamoviștii și-au încheiat parcursul din prima fază a campionatului cu 9-7 bilanț. Timișoara (5-10) va juca pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu, în ultima etapă din Conferința A.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    am spus-o
    de atatea ori,dar mai bine ca sporttim,in articolul de mai jos,nu o spune nimeni
    asta e pentru adevaratii suporteri
    https://sporttim.ro/baschet/scm-winsed-swiss-mozzart-bet-timisoara-capoteaza-in-sfertul-final-si-nu-evita-al-6-lea-esec-la-rand-in-liga-nationala-tocmai-la-dinamo

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Dinamo
    Dinamoviștii sunt dubioși. Au cele mai mari fluctuații de scor din toată liga

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!