Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dinamo București se pregătește pentru ultima apariție în Conferința A a Ligii Naționale

Dinamo București se pregătește pentru ultima apariție în Conferința A a Ligii Naționale

Vineri, 12 ianuarie, va avea loc primul duel televizat al rundei cu numărul 17 din Liga Națională de Baschet Masculin, cea în cadrul căreia se poate decide formația care completeză tabloul din Top 10. Dinamo București și SCM Timișoara se întâlnesc într-o partidă foarte importantă din Conferința A.

Dinamo beneficiază de un bilanț de opt victorii și șapte înfrângeri înaintea ultimei apariții în Conferința A, duelul cu Timișoara fiind cel care poate asigura prezența formației lui Sotiris Manolopoulos în Top 10. Alb-roșii au nevoie de un succes în etapa a 17-a, dar își pot permite și o înfrângere cu condiția ca CSM Târgu Jiu să nu o învingă pe CSO Voluntari. Dacă Dinamo pierde și Târgu Jiu câștigă, ultima formație care obține biletele pentru Top 10 se va decide în runda a 18-a, când gorjenii au programat un meci la Timișoara.

„Leii din Banat” vor evolua în grupa 11-18, după ce au pierdut restanța de la Târgu Jiu (78-90) din această săptămână. Timișorenii au astfel 5-9 în clasamentul Conferinței A, fiind pe poziția a șaptea.

Formația pregătită de Dragan Petricevic a câștigat în tur, 91-82 în Sala Sporturilor „Constantin Jude”. Acest aspect ar conta în clasamentul fazei secunde doar în situația în care Dinamo nu ajunge în Top 10. Nikola Gajic a contribuit cu 22 de puncte și 6 recuperări în partida din Banat, iar Andre Jones a avut 20 de puncte, 3 recuperări și 2 capace în replică.

Forma celor două echipe diferă total. Dinamo a reușit să câștige cinci din ultimele șase partide din LNBM, iar Timișoara a ajuns într-o serie de cinci eșecuri consecutive. În plus, formația din Șoseaua Ștefan cel Mare a pierdut o singură dată pe teren propriu în Conferința A, pasul greșit fiind împotriva campioanei U-BT Cluj.

Privind doar statistica din precedentele cinci jocuri la nivelul LNBM, Dinamo este mult mai eficientă în ofensivă decât Timișoara, cu două victorii venite în urma unor prestații cu peste 90 de puncte marcate. Bănățenii au terminat de fiecare dată cu sub 80 de puncte marcate în perioada amintită.

Liderii la nivelul punctelor sunt Andre Jones (16.8) și Nikola Gajic (14.2), acesta din urmă fiind principalul jucător la urmărire pentru Timișoara, cu o medie de 5.2 recuperări. În cazul assist-urilor beneficiază de medii aproape identice Cortez Edwards (5.1) și Luka Mitrovic (5.0).

Jocul din Sala Dinamo va avea loc vineri, 12 ianuarie, de la ora 17.45 și va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 2, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!