Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dino Pita, noul jucător al lui BC Mureș

Eduard Popa

Eduard Popa
26.09.2017

dino pita bc mures

După ce i-a pierdut pe Goran Martinic și pe DeMarius Bolds, staff ul celor de la BC Mureș a căutat înlocuitori. Astfel, conducerea clubului târgmureșean s-a orientat repede și a anunțat legitimarea lui Dino Pita, international suedez, născut în Bosnia Herțegovina.  

În vârstă de 29 de ani, Pita are o înălțime de 1,93 m și joacă pe poziția 2. El a debutat în baschet la formația Sodertalje Kings, alături de care a fost de două ori campion al Suediei. A urmat apoi o carieră în Belgia, la Liege și Brussels, pentru care a evoluat anul trecut în FIBA Europe Cup, unde a adunat o medie de 9,3 puncte pe întâlnire, cu 36% de la trei puncte, în șase partide.  În iarnă, suedezul s-a transferat la echipa de primă ligă poloneză Miasto Szkla Krosno.

Pita este o mai veche cunoștință a fanilor baschetului românesc. El a evoluat în ambele partide din calificările pentru EuroBasket 2015 dintre România și Suedia. În partida câștigată de România pe teren propriu din 13 august 2014, scor 77-72, Pita a adunat 8 puncte în 24 minute, în timp ce la meciul câștigat de tricolori în deplasare din 24 august 2014, scor 88-86, Pita a jucat 18 minute și a marcat tot 8 puncte.

BC Mureș va debuta în noul sezon pe 30 septembrie, în compania celor de la BCM U Pitești, în primul tur al Cupei României.

 *foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!