Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. ANALIZĂ: SCM Craiova şi CSU Alba Iulia sunt surprizele etapei a treia

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
17.10.2011

Etapa a treia şi-a încheiat partidele, duminică, atunci când a avut loc derby-ul rundei, faţă în faţă aflându-se CSM Satu Mare şi BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad, ultima grupare reuşind să se impună. Performerele rundei sunt, fără îndoială, SCM Craiova şi CSU Alba Iulia, ambele echipe reuşind să se impună în deplasare.

Mai citiţi şi:

REZULTATE şi STATISTICI. Divizia A feminin - Etapa a III-a

Jucătoarele de la SCM CSS Universitatea Craiova au deschis seria rezultatelor mai puţin aşteptate cu o victorie, în deplasare, la Timişoara, în faţa formaţiei locale BCM Danzio. Tehnicianul grupării din Bănie, Liviu Manea s-a ţinut de cuvânt atunci când a anunţat că "în campionat va fi o altă echipă decât cea din presezon" şi a avut dreptate. Oltencele s-au impus în Banat cu scorul de 70-61 şi nu au niciun eşec după trei runde.

Echipa CSU Alba Iulia arată că poate face faţă cu brio şi unor grupări care au ca obiectiv Final Four-ul. Formaţia pregătită de Tomas Bilek s-a impus pe terenul celor de la Nova Vita Târgu Mureş cu scorul de 64-56, după o întâlnire destul de disputată. Sosiea lui Petru Eleş la Alba Iulia începe să-şi arate roadele, achiziţiile din presezon fiind perfecte pentru cele trei meciuri fără înfrângere.

Campioana BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad a câştigat la Satu Mare, scor 63-56, după un meci care a însemnat o primă reeditare a finalei sezonului trecut. Amfitrioanele au avut şansa să revină în meci, însă experienţa oaspetelor a fost decisivă pe finalul unei întâlniri în care orice grupare s-ar fi putut impune. ICIM a administrat prima înfrângere în campionat celor de la CSM Satu Mare.

Restul rezultatelor au fost normale, favoritele asigurându-şi punctele. CST Alexandria a învins la Sfântu Gheorghe, scor 78-49 cu Sepsi, în timp ce CSM Târgovişte nu a avut probleme, pe propriul teren, cu Rapid Bucureşti, trecând la bas de formaţia din Capitală, scor 63-33. CSM Sportul Studenţesc a mai bifat o victorie, 80-59 cu Universitatea CSM Oradea, în timp ce Olimpia Bucureşti a învins, în deplasare, pe Politehnica Naţional iaşi, scor 67-63.

Partida dintre Universitatea Cluj şi Olimpia Braşov a fost una în care oricare din cele două formaţii ar fi putut să se impună, însă experienţa şi valoarea individuală ale unor jucătoare din lotul oaspetelor le recomanda ca favorite în această întâlnire. Acest lucru s-a şi întâmplat şi gruparea de sub Tâmpa a câştigat cu 89-71.

După acest meci, echipa BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad este lider în Divizia A la feminin cu şapte puncte acumulate din patru partide, cu una mai mult decât restul formaţiilor din prima ligă. CSM Târgovişte, SCM Craiova, CSB Teleorman şi CSU Alba Iulia au rămas neînvinse după trei runde şi sunt despărţite de coşaveraj. CSM Satu Mare ocupă poziţia a şasea cu cinci puncte.

La polul opus al ierarhiei, trei echipe nu au reuşit să câştige niciun meci în aceste prime trei etape. Formaţiile Politehnica National Iaşi, Universitatea CSM Oradea şi, surprinzător, Sepsi Sfântu Gheorghe, au în clasament doar cele trei puncte pe care le-au primit în fiecare rundă la înfrângere.

sursa foto: portalsm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!