Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ, Avancronică: BCM Danzio - Olimpia Braşov

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
21.10.2011

Divizia A de baschet feminin, programează sâmbătă după-amiază duelul dintre BCM Danzio Timişoara şi Olimpia Braşov. Partida contează pentru etapa a V-a a campionatului.

Aparent, meciul este unul uşor dezechilibrat. Gazdele formează o echipă mai experimentată, mai valoroasă şi pornesc ca favorite, mai ales că joacă pe teren propriu. Olimpia nu este însă o formaţie care să renunţe fără luptă, iar trupa selecţionerului Dan Calancea îşi va vinde scump pielea pe Bega.

Timişoara nu se simte în cea mai bună formă în debutul de sezon. A pierdut două partide categoric, cu Alba-Iulia şi Craiova, dar a reuşit runda trecută să îşi refacă moralul cu o victorie zdrobitoare, la 40 de puncte diferenţă cu Oradea, e drept, o formaţie aflată în suferinţă. Elevele lui Ljubomir Kolarevic nu îşi pot permite însă un nou pas greşit, mai ales acasă şi sunt obligate să o răpună pe Olimpia.

În tabăra oaspetelor, ambiţia e cuvântul de ordine. Dan Calancea mizează pe un cocktail de tinereţe şi experienţă în echipa sa, iar atuul principal pare să fie Nikolina Nikolic, o jucătoare care în primele etape a reuşit să înscrie pe bandă rulantă. Nikolic are o medie de 25 de puncte pe meci şi este principala gură de foc a echipei. În plus, Calancea le cunoaşte bine pe internaţionalele sale din echipă. Braşovul nu a reuşit până acum decât o victorie în 4 meciuri, şi a pierdut două partide la peste 35 de puncte.

Aşa cum spuneam, Timişoara este favorită în acest meci, dar gazdele au infirmat calculele hârtiei deja de 2 ori în acest debut de sezon, astfel că e de aşteptat ca Olimpia să îşi joace cartea ei.

Partida dintre BCM Danzio şi Olimpia Braşov va avea loc sâmbătă, de la ora 15:30, în sala Constantin Jude.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!