Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Avancronică: BCM Danzio Timişoara - SCM Craiova

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
13.10.2011

Etapa a III-a a Diviziei A de baschet feminin propune un duel interesant la Timişoara. BCM Danzio primeşte vizita formaţiei SCM Craiova, una dintre echipele cu două victorii la activ. Gazdele au fost "scuturate" bine etapa trecută la Alba-Iulia şi sunt decise să îşi ia revanşa în faţa fanilor cu o victorie vineri. Craiova caută să continue şirul victoriilor, iar Liviu Manea încearcă să îşi ducă elevele pe primul loc în clasament.

Partida va fi una specială din două motive pentru Fatou Kine Kane. Senegaleza revine după o lungă pauză pe teren, cauzată de ruptura de ligamente de la genunchi. Culmea ironiei, Kane reintră chiar în meciul împotriva fostei sale echipei, SCM Craiova

BCM Danzio a avut mult de suferit după eşecul de la Alba-Iulia. Alb-violetele nu se aşteptau la o înfrângere la 15 puncte. Înfrângerea a fost facilitată însă şi de faptul că Pesovic a jucat într-un picior, Kane a lipsit, iar Parker de la gazde a prins încă o zi mare. Ljubomir Kolarevic a avut însă timp în această săptămână să pună lucrurile la punct. Timişoara va fi mai puternică sub panouri, odată cu revenirea lui Kane, Pesovic se simte mai bine şi ar putea juca cel puţin 25-30 de minute. Gazdele beneficiază de avantajul terenului propriu şi sunt forţate să învingă, pentru că au nevoie cel puţin de toate victoriile de acasă pentru a prinde locurile 1-8.

SCM Craiova e una dintre surprizele campionatului şi repetă parcursul din campionatul trecut. Aproape exact ca acum, şi atunci, Craiova începea excelent campionatul, dar a primit atunci Timişoara pe teren propriu, iar bănăţencele le-au pus "capac" atunci. Acum, Craiova are din nou două victorii, dar merge în Banat după a treia. Trupa lui Manea a trecut până acum de Sportul şi CSM Bucureşti, iar meciul de la Timişoara va fi şi primul test adevărat al sezonului. Aici ar putea apărea şi primele probleme, timişorencele fiind un adversar de alt calibru. Craiova mizează pe trioul Grrer-Hoskins-Bartee, care a funcţionat excelent până acum. Grrer are 17 puncte pe meci, Hoskins 6 pase decisive, iar Bartee o medie de eficienţă de 19.

Rămâne de văzut dacă Timişoara s-a reaşezat după eşecul de la Alba-Iulia, cât de mult va conta revenirea lui Kine Kane şi cum va reacţiona Craiova în faţa primului adversar puternic al sezonului.

Partida dintre BCM Danzio Timişoara şi SCM Craiova va avea loc vineri, de la ora 15:30.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!