Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Avancronică: CSM Satu Mare - BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
15.10.2011

DIVIZIA A, FEMININ, ETAPA A III-A
CSM SATU MARE
BC ICIM ARAD


Sala Sporturilor
Satu Mare

Ora 18.30
Arbitri: C. Stoica - A. Roşu

Ultimul joc:
57-61

16.10.2011 Analiză
Statistică Alte meciuri

Etapa a treia a turului primei ligi, la feminin, programează reeditarea finalei sezonului precedent. Faţă în faţă se vor afla echipele CSM Satu Mare şi BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad într-o întâlnire care se va desfăşura duminică, de la ora 18.30, pe terenul primei formaţii. Partida va fi arbitrată de Ciprian Stoica şi de Alin Roşu, în timp ce Radu Bucerzan a fost desemnat comisar din partea forului de specialitate.

Cele două echipe vin după rezultate diametral opuse. Gazdele au învins fără probleme, runda precedentă, la Braşov, scor 72-45, pe Olimpia, din localitate, în timp ce formaţia din Arad a pierdut, pe propriul teren, scor 54-69, meciul cu CSM Târgovişte. În aceste condiţii, la Satu Mare, se anunţă, cu singuranţă, derby-ul acestei etape, ambele grupări având şanse de a se impune duminică.

Statistica celor două echipe este una relativ apropiată. Amfitrioanele au o medie de 72 de puncte marcate pe meci, în timp ce oaspetele au totalizat 73. La mingi câştigate pe urmărire, BC ICIM UNiversitatea "Vasile Goldiş" Arad are avantaj cu cele 38 de recuperări înregistrate pe meci, faţă de doar 32 ale gazdelor. Şi la capitolul intercepţii campioana are avans cu cele 15,3 posesii adjudecate pe un joc faţă de un 12,5 venit din partea echipei CSM Satu Mare.

Statistic, oaspetele au prima şansă la Satu Mare. Însă nu trebuie să uităm faptul că linia grupării din Arad a fost dată dintr-o partidă cu Sepsi, adjudecată cu 83-53 şi după un alt meci uşor, 82-32 cu "U" Cluj. În runda a doua, ICIM a marcat doar 54 de puncte în faţa unei formaţii puternice, CSM Târgovişte. În aceste condiţii, amatorii de pariuri ar putea uşor să meargă pe orice variantă în întâlnirea de duminică, asta şi pentru că fetele pregătite de Dan Fleşeriu cedează foarte greu în propria arenă.

Cele două formaţii s-au întâlnit de 18 ori din 2008 şi până în prezent iar numărul victoriilor şi al înfrângerilor a fost împărţit în mod egal, ambele grupări câştigând câte nouă meciuri. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat pe 6 martie 2010, atunci când BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad s-a impus, acasă, la o diferenţă de 35 de puncte, 91-56.

La polul opus, cele mai echilibrate dispute pe tabela de marcaj le-am consemnat pe 28 octombrie 2009, atunci când CSM a învins la Arad, scor 70-67, şi pe  5 decembrie 2009, când ICIM şi-a luat victoria înapoi, tot la un ecart de trei puncte, scor 84-81, într-o dispută în care Susana Milovanovic a avut, la acea dată, 23 de puncte şi 17 recuperări.

Înaintea meciului dintre CSM Satu Mare şi BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad, oaspetele se află pe primul loc în Divizia A, cu cinci puncte din trei meciuri, în timp ce gazdele ocupă poziţia a patra, cu patru puncte, însă din două partide disputate. Gruparea din Arad are un joc în plus deoarece a disputat în devans o partidă din cadrul etapei a patra pentru a putea evolua în Liga Europei Centrale.

sursa foto: adevarul.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • ami :

    Revansa
    HAI CSM!

    cu 12 ani în urmă (14.10.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!