Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Avancronică: ICIM Arad - CSM Târgoviște

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.10.2011

ICIM Arad primește vizita echipei CSM Târgoviște într-un meci care va avea loc la Sala Victoria din Arad, în cursul zilei de marți (11.10). Meciul contează pentru etapa a 2-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet feminin.

După un an în care cele două mari rivale nu s-au întâlnit, deoarece formația dâmbovițeană a avut probleme financiare, rivalitatea ultimului deceniu în baschetul feminin românesc revine în prim plan.

ICIM Arad a cucerit opt titluri și o cupă naționale între 1994 și 2011, iar Târgoviște a totalizat nouă titluri și șase cupe naționale între 2002 și 2010.

Cele două echipe au monopolizat Divizia A feminin din 1998 și până în prezent. Nicio altă echipă nu a reușit să câștige campionatul în această perioadă.

Bilanțul confruntărilor directe din anul 2005 și până în prezent este favorabil echipei din Târgoviște, care a triumfat de 14 ori, iar Aradul s-a impus în șapte rânduri. Dâmbovițencele au câștigat ultimele șapte meciuri directe. Cel mai recent, Târgoviște a dispus de Arad în finala ediției de campionat 2009/10 cu scorul general de 3-0.

Ambele echipe sunt neînvinse în acest sezon.

Campioană în exercițiu, echipa Aradului a depășit în dublă manșă pe BCM Danzio Timișoara, iar în confruntarea cu Alexandria a câștigat un meci și a remizat în celălalt. Așadar, ICIM-ul s-a calificat la turneul final al Cupei României cu un bilanț de trei victorii și un rezultat de egalitate.

În prima etapă din sezonul regulat al Aradul a învins la Sibiu, cu BC LMK Sfântu Gheorghe, scor 83-35. Apoi, într-un meci disputat în devans, echipa de pe Mureș a trecut pe teren propriu de Universitatea Cluj-Napoca cu 82-32.

CSM Târgoviște a dispus de CSU Alba Iulia în primul tur al cupei, iar apoi a dispus de CSM Satu Mare în derby-ul sferturilor de finală ale acestei competiții.

Gruparea din Dâmbovița a câștigat singurul meci pe care l-a disputat în Divizia A, scor 81-42, împotriva Olimpiei Brașov.

Meciul de la Arad va fi oficiat de o brigadă de arbitri alcătuită din Ciprian Stoica și Laszlo Bukuresti. Comisar federal este Radu Vaida.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!