Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Avancronică: LMK Sfântu-Gheorghe - BCM Danzio Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
08.11.2011

Cele două formaţii arată diferit faţă de sezoanele trecute, cu un mare minus pentru echipa din Sfântu-Gheorghe

Etapa a VIII-a a Diviziei A de baschet feminin propune în etapa intermediară duelul dintre BC LMK Sepsi Sfântu-Gheorghe şi BCM Danzio Timişoara. Pentru prima oară în ultimii doi ani, duelul dintre cele două formaţii se anunţă unul dezechilibrat, datorită problemelor cu care se confruntă grupare din Sfântu-Gheorghe. Timişorencele încearcă astfel să speculeze momentul slab al gazdelor şi să plece cu cele două puncte din Ardeal.

Trupa din Sfântu-Gheorghe este în faţa unui sezon al suferinţei, asta chiar dacă al început de campionat a fuzionat cu BBal Sfântu-Gheorghe, nou-promovată, iar în Ardeal erau premisele înfiinţării unei echipe puternice. Situaţia a luat însă o cu totul altă turnură, iar acum trupa din Sf-Gheorghe este ultima în clasament, fără jucătoarele din anii trecuţi şi fără perspective. După ce a fost chiar aproape de a se retrage din campionat, echipa ardeleană a găsit resursele să încerce să ducă sezonul la final. Covăsnencele au 0-5 pe linia de clasament, două meciuri mai puţin disputate şi sunt surclasate la toate capitolele de adversarele din Divizia A. Chiar dacă nu are cel mai slab lot din campionat, echipa lui Attila Veres nu se regăseşte în acest sezon.

BCM Danzio vrea cu orice preţ să recupereze cât mai multe puncte în campionat, după eşecul din deplasare cu Alba-Iulia şi cel de pe teren propriu cu Craiova, partide în care alb-violetele mizau pe victorii. Trupa lui Kolarevic îşi propune clar 2 puncte la Sfântu-Gheorghe şi mizează în continuare pe forma foarte bună a Biljanei Pesovic, declarată de două ori în ultimele trei etape - jucătoarea rundei. Sârboaica a reuşit în etapa precedentă 35 de puncte cu Rapid şi e noul lider al echipei. Vestea proastă e însă că Pesovic e uşor accidentată şi nu se ştie dacă va intra miercuri. Timişorencele nu vor putea conta pe Miruna Benţe, dar posibil şi pe Corina Moroşan, Ancuţa Stoenescu şi Kina Kane. Echipa din Banat are 4 victorii în 7 runde şi tinţeşte o victorie cu LMK Sepsi înaintea duelului de sâmbătă cu CSM Târgovişte.

Partida dintre LMK BC Sepsi Sfântu-Gheorghe şi BCM Danzio Timişoara va avea loc miercuri, în sala "Kati Szabo".

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!