Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Avancronică: Olimpia Bucureşti - CS Universitatea "1 Decembrie" Alba Iulia

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
21.10.2011

DIVIZIA A, FEMININ, ETAPA A 5-A
OLIMPIA BUCUREŞTI
CSU ALBA IULIA


Sala Sporturilor
"O. Dimofte"

Ora 12.30
Arbitri: B. Badea - Ş. Raşoga

Ultimul joc:
69-59

22.10.2011 Analiză
Statistică Alte meciuri

Echipele Olimpia Bucureşti şi CS Universitatea "1 Decembrie" Alba Iulia se întâlnesc, sâmbătă, în Capitală, într-un meci în care gruparea ardeleană porneşte ca favorită. Partida dintre cele două formaţii contează pentru etapa a cincea a Diviziei A, la feminin, şi este programată să înceapă de la ora 12.30. Jocul se va disputa în Sala Sporturilor "Octavian Dimofte". Întâlnirea va fi arbitrată de Bogdan Badea şi de Şerban Raşoga iar Ioan Valerian va fi comisar din partea Federaţiei Române de Baschet.

Cu o singură victorie din patru meciuri, gazdele nu au cum să se impună în faţa adversarelor de sâmbătă, mai ales că gruparea ardeleană vine după patru meciuri câştigate din tot atâtea disputate. Mult mai experimentate şi cu o bancă mai lungă, jucătoarele echipei din Alba Iulia nu au cum să piardă în Capitală în faţa unei formaţii, Olimpia, alcătuită mai mult din junioare decât din senioare.

Statistic, dacă ambele echipe ar prinde un meci foarte bun, gruparea din Alba Iulia ar trebui să învingă la o diferenţă de aproximativ 20 de puncte. Media ardelencelor este de 74 de puncte pe meci, în timp ce Olimpia a marcat, pe joc, 56,8 puncte. Interesant este că, până acum, gazdele stau mai bine la recuperări, totalizând, de-a lungul primelor patru runde, o medie de 38 de mingi câştigate pe urmărire faţă de 35 ale adversarelor de sâmbătă.

La capitolele pase decisive, intercepţii şi procentaje la aruncările din acţiune elevele tehnicianului Tomas Bilek sunt favorite. Un lucru foarte important în acest meci va fi de dat şi de aportul jucătoarelor care vor veni de pe bancă, acolo unde tot oaspetele controlează şi acest punct statistic. Amfitrioanele vor avea o misiune destul de dificilă în întâlnirea cu CSU Alba Iulia.

Interesant este faptul că, până acum, toate cele patru întâlniri directe dintre cele două echipe au revenit grupării din Capitală, indiferent de locul unde s-au desfăşurat meciurile. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat pe 29 noiembrie 2011, la Bucureşti, atunci când Olimpia s-a impus la un ecart de 38 de puncte, tabela indicând 89-51.

În clasament, CS Universitatea "1 Decembrie" Alba Iulia se află pe locul al treilea, la egalitate de puncte, opt, cu liderul CSM Târgovişte şi cu ocupanta poziţiei a doua CST Alexandria, însă toate aceste formaţii sunt departajate de coşaveraj. Olimpia Bucureşti ocupă locul 12 cu cinci puncte din opt posibile.

sursa foto: facebook CSU Alba Iulia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!