Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică: BC Sepsi Sfântu Gheorghe - CST Alexandria 49-78

Christian Frisk

Christian Frisk
16.10.2011

DIVIZIA A, FEMININ, ETAPA A III-A
BC Sepsi Sfântu Gheorghe
BCT Alexandria


Sala Kati Szabo
Sfântu Gheorghe

49 - 78
16-17 , 8-18 , 15-21 , 10-22

Ultimul Rezultat
66 - 68

15.10.2011 Analiză Etapei II

Statistică

Alte meciuri
Victorie clară a baschetbalistelor din Alexandria, care s-au impus fără drept de apel în faţa unei echipe din Sf. Gheorghe aflată în plin proces de reconstrucţie. După un sezon anterior foarte bun, în care au beneficiat de serviciile mai multor jucătoare din străinătate, covăsnencele au schimbat strategia, bazându-se acum mai mult pe jucătoare din propria pepinieră. Oaspetele, pregătite de inimosul antrenor Mădălin Piperea, au dominat partida da capo al fine, echilibrul fiind menţinut de gazde doar în primul sfert, adjudecat de echipa vizitatoare la doar un punct distanţă, 17-16.
 
Apoi, odată cu înaintarea în partidă, diferenţa s-a mărit constant în favoarea oaspetelor, care au conturat frumos tabela, la un categoric 78-49. A fost cea de-a treia victorie a celor din Alexandria, o echipă care s-a reunit în actuala formulă doar cu câteva zile înainte de startul sezonului. Am notat totuşi şi nemuţumrile tehnicianului alexăndrean legate de maniera de arbitraj a brigăzii pe parcursul partidei, în opinia sa "fiind acordate prea mute aruncări libere pentru gazde".
 
Din punct de vedere statistic, se remarcă eficienţa americancei Kari Laplante, cu 22 de puncte, 6 recuperări şi trei pase. Natasha Graboski a reuşit un "double-double", cu 14 puncte şi 10 recuperări, la care a mai adăugat şi un assist. Bun jocul sârboaicei Marja Prlja, cu 12 puncte, 3 pase şi două recuperări, iar o notă în plus trebuie acordată unor jucătoare care au evoluat şi la nivel de junioare la Alexandria. Crenguţa Teodorescu a marcat 4 coşuri de 3 puncte, având o eficienţă maximă, la fel ca şi Andreea Strămăturaru, baschetbalistă care provine tot din propria pepinieră şi care a marcat un coş de 3 şi unul de două, fără a rata vreo încercare. Lotul oaspetelor s-a competat cu o jucătoare de doar 14 ani, Giulia Duşmanu, care a rămas pe teren mai mult de 4 minute şi care azi joacă la echipa U15, în campionatul naţional. Nici Mădălin Piperea nu are timp de savurat victoria, deoarece el se va afla pe banca echipei de junioare, la partida pe care acestea o susţin în Capitală, împotriva celor de la Champions.
 
Covăsnencele au fost împinse de la spate de un public iubitor de baschet, dar nu la fel de numeros ca altădată. Florentina Ardeleanu, 14 puncte, Alyssa Morris, 11 puncte şi Mihaela Adi, 10 puncte, au fost cele mai eficiente jucătoare. La capitolul recuperări, Monique Alexander şi Alyssa Morris s-au remarcat cu câte 7 recuperări, în bătălia de sub panou, purtată cu Graboski. Gazdele aşteptau mai mult şi de la Deszi Kata, Gergely Noemi sau Szocs Emoke, care împreună au marcat doar două puncte. Kelemen Kincso s-a descurcat relativ bine, reuşind un total de 6 puncte, două recuperări şi un assist.
 
Concluzionând, oaspetele au meritat victoria, demonstrând că startul bun de sezon, cu trei victorii, nu este întâmplător. Covăsnencele trebuie să schimbe ceva, cele trei înfrângeri ale debutului fiind un serios semnal de alarmă.
1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe teofil :

    Respect !!
    Bravo fetelor de la Alexandria ! V-ati o stralucita revansa ! Tot inainte ! Vse napred ! Respect publicului covasnean, atata cit a fost. Mult succes si rabdare ! Hai Alexandria !

    cu 12 ani în urmă (17.10.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!