Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică: BCM Danzio - Olimpia Braşov 79-59

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
23.10.2011

Olimpia a revenit incredibil în sfertul trei, dar nu a mai avut puterea să termine meciul şi a pierdut în final la o diferenţă de 20 de puncte

"În baschetul feminin orice e posibil", este una dintre cele mai des rostite replici ale antrenorilor din Divizia A de baschet feminin din România. Iar vorbele au devenit din nou fapte sâmbătă după-amiază. BCM Danzio şi Olimpia Bucureşti au oferit un meci palpitant, încheiat cu victoria gazdelor 79-59 (26-9, 20-18, 7-24, 26-8). Chiar dacă la prima vedere pare un succes facil, timişorencele au fost foarte aproape să se facă de râs după ce au pierdut în zece minute un avans de peste 20 de puncte.

Gazdele au început excelent partida şi au trecut rapid la cârmă. Elevele lui Ljubomir Kolarevic au încercat încă din start şuturile de la distanţă, dar şi pătrunderile în viteză şi după doar câteva minute aveau deja 10 puncte avans. Sfertul de debut a fost la discreţia echipei timişorene. Oaspetele conduse de pe margine de Dan Calancea au supravieţuit doar prin Nikolic şi Cursaru, însă după primele zece minute, Timişoara conducea cu 26-9!

Braşovencele s-au reaşezat în sfertul secund şi jocul a devenit puţin mai echilibrat. Timişoara nu a mai găsit la fel de rapid soluţii, iar oasptele au trecut la o apărare mai agresivă. Rezultatul s-a văzut şi pe tabelă, sfertul fiind foarte strâns. Totuşi, Danzio a câştigat cu 20-18 şi avea la pauza mare 19 puncte diferenţă, 46-27!

Sfert incredibil al Braşovului

Ieşirea de la cabine a adus cu totul alte echipe. Metamorfozate parcă la pauză, braşovencele au început timid să marcheze. Gazdele, probabil relaxate de diferenţa mare de pe tabelă au greşit multe atacuri, însă nu părea nimic grav la început. Olimpia a continua să creadă în şansa ei şi a devenit tot mai ameninţătoare. În numai 5 minute, oaspetele au redus diferenţa la 49-41 şi Dan Calancea îşi mâna elevele la atac. Timişoara a ratat minge după minge şi timp de 9 minute (!!) nu marcase decât 3 puncte!! In mod incredibil, Braşovul a trecut în avantaj cu 1 minut înainte de final, 51-49, recuperând 22 de puncte într-un singur sfert. Cu 30 de secunde înainte de finalul sfertului trei, Pesovic de la gazde a "curentat" coşul de la distanţă şi a readus Timişoara în avantaj.

După coşul marcat de Pesovic, oaspetele s-au "tăiat" şi nu au mai avut forţa de a reveni din nou pe tabelă, deşi Danzio avea doar 4 puncte avans. Bănăţencele au profitat de căderea echipei din Braşov şi au refăcut diferenţa din primul sfert. În cele din urmă, Danzio Timişoara s-a impus cu 79-59, deşi a jucat baschet doar în primul şi ultimul sfert, în vreme ce Olimpia suferă din cauza faptului că a fost foarte aproape de o revenire miraculoasă.

Marcatoare:

BCM DANZIO: Pesovic 26p, 8 recuperări, 6 pase decisive, Osterman 14p, Vukoje 10p

OLIMPIA BRAŞOV: Nikolic 21 p, Cursaru 16p

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!