Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică. BCM Danzio - SCM Craiova 61-70

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
15.10.2011

Cele două echipe au parte de debuturi de campionat la care nu se aşteptau. Timişoara se visa în vârf, Craiova nu visa să aibă maximum de puncte după trei etape

Etapa a III-a a Diviziei A de baschet feminin a oferit o nouă surpriză, în care e implicată din nou Timişoara. Nu prin faptul că gazdele au pierdut în faţa echipei SCM Craiova, una care avea 2 victorii din 2 posibile, ci prin modul în care alb-violetele au cedat, fiind conduse şi cu 24 de puncte, pe teren propriu. La final, Craiova s-a impus cu 70-61, oferindu-i lui Ljubomir Kolarevic de la gazde un debut trist în faţa propriiilor suporteri. Oltencele nu se gândesc însă decât la ele şi la faptul că au maximum de puncte după 3 etape.

Nimeni nu ar fi anticipat ce avea să se întâmple la Timişoara, mai ales după cum a început partida. Gazdele, la care a revenit şi Kine Kane, aveau 8-0 în debutul de joc. Cam atât şi-au şi dorit să joace timişorencele, gândindu-se că e suficient pentru a obţine victoria. Moral, acolo au cedat frâiele, iar cum oltencele sunt aprige, trupa lui Liviu Manea, metamorfozată de trioul Hoskins-Greer-Mikic a luat meciul foarte serios şi a început lupta de recuperare. Craiova şi-a adjudecat primul sfert cu un incredibil 18-10, după ce revenea de la 0-8!

Alb-violetele au început să realizeze că simpla prezenţă pe parchet nu e suficientă pentru a trece de Craiova, dar s-au înşelat amarnic. Pe rând, Kane, Moroşanu, dar mai ales Pesovic şi Stoenescu au ratat atac după atac, iar oasptele au preluat şi mai mult controlul. Kolarevic a ţipat de pe margine la elevele sale, dar nu a găsit soluţii. Hoskins a combinat de nenumărate ori cu Bartee şi Greer, iar cele trei stăine jucau practic singure pe teren. Craiova s-a distanţat la 14 puncte la pauză, 37-23.

Nici minutele de odihnă nu le-a trezit pe gazde. Timişorencele au cedat total jocul, iar Craiova a reuşit un ecart incredibil de 24 de puncte, 66-42. Liviu Manea şi-a permis apoi să trimită în teren şi jucătoarele de pe bancă, iar echipa timişoreană a mai redresat uşor situaţia, încheind partida la 9 lungimi în spate. La final însă, scorul nu a minţit pe nimeni din tabăra gazdelor. Preşedintele Dan Ionescu a rămas fără cuvinte şi vizibil afectat de înfrângerea dură, prin maniera de joc a gazdelor, în timp ce antrenorul Kolarevic nu îşi găsea explicaţii pentru atitudinea elevelor sale.

De remarcat este în primul rând jocul Craiovei, e echipă foarte determinată şi în special cel al lui Brandie Hoskins, autoare a nu mai puţin de 32 de puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive! De asemenea, Greer a stabilit şi ea un record bun, 14 recuperări.

De la Danzio, singura care merită remarcată pozitiv este Jovana Vukoje, care s-a zbătut pentru echipă. Total dezamăgitoare au fost "vedetele" Pesovic care a ratat enorm de mult, 0/7 la 2 puncte, 1/5 la 3 puncte, respectiv Ancuta Stoenescu, 1/7 la 3 puncte, 0/1 la 2 puncte, o singură recuperare, 2 pase devisive şi 6 mingi pierdute! Pentru Stoenescu nu este primul joc slab din acest sezon, ea "reuşind" cu ICIM să marcheze în meciul de la Timişoara, doar 2 puncte! Motorul echipei în sezonul trecut şi cu siguranţă o jucătoare valoroasă, Stoenescu e total ieşită din formă în acest moment.

Craiova îşi continuă şirul de victorii şi este una din surprizele acestui debuit de campionat, în timp ce la Timişoara se adună nori negrii pe cer violet al echipei. Două înfrângeri clare, cu două echipe care nu reprezintă linia întâi din campionat pot periclita serios obiectivul bănăţencelor din acest sezon, anume accederea în 1-8.

sursa foto: www.sporttim.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!