Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică: CS Nova Vita Târgu Mureş - CSU Alba Iulia 56-64

Viorel Sălceanu

Viorel Sălceanu
15.10.2011

                              

 
56 - 64   
 AVANCRONICĂ 17-17 8-13 7-11 24-23  FIȘA MECIULUI 

CSU Alba Iulia s-a impus, sâmbătă seara, în deplasare, pe terenul echipei CS Nova Vita Târgu Mureş cu scorul 64 - 56. Meciul a contat pentru etapa a treia a Campionatului Naţional Feminin Divizia A. 

Partida a încept cu multe reuşite pe contraatac, primele puncte fiind înscrise de echipa gazdă, însă replica oaspetelor a fost promptă de fiecare dată. Primul sfert s-a încheiat nedecis, tabela arătând egalitate: 15-15. 

Sfertul al doilea s-a jucat în acelaşi ritm, s-a mers cap la cap până în minutul 17, când un run de 6-0 al oaspetelor a pus capăt speranţelor amfitrioanelor de a intra la pauză în avantaj. După 20 de minute, gruparea din Alba Iulia a avut un ecart de cinci puncte, scor 30-25.

Pauza mare pare să nu fi fost benefică pentru jucătoarele echipei din Târgu Mureş, acestea ieşind de la vestiare neconcentrate, lucru care s-a putut vedea şi în partea a doua a întâlnirii. După cea de-a treia perioadă tabela a indicat 41-32 pentru Alba Iulia, în timp ce perioada a fost adjudecată de oaspete la patru puncte, scor 11-7.

Ultimul sfert a fost unul cu foarte multe puncte, în care gazdele au început să lase impresia că pot să revină în meci. Cu 120 de secunde înainte de final am consemnat, din nou, egalitatea, scorul fiind 55-55, după o aruncare liberă transformată de Graham. Chiar şi aşa, jucătoarele echipei din Alba au găsit drumul spre coş, mai ales după ce Parker a reuşit un three point play ducând scorul la 58-55 pentru oaspete.

Stacey Nolan a cerut timp de odihnă pentru a reface ofensiva, însă jucătoarele sale nu au arătat că au forţa necesară de a reveni. Harison a marcat din spatele semicercului şi a închis, practic un meci care, pe final, ar fi putut reveni oricărei dintre cele două formaţii. Aceasta a fost prima înfrângere din campionat a baschetbalistelor de la Nova Vita Târgu Mureş.

Laureatele partidei:

CS Nova Vita Târgu Mureş: Graham 23 p 6 rec Beachem 14 p 10 rec 

CSU Alba Iulia: Parker 21 p 15 rec Salley 16 p 4 pd 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!