Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică. CS Rapid Bucureşti - CS BBALL 6 Sepsi Sf. Gheorghe 75 - 62

Costin Marinescu, Foto: bkfocus.com

Costin Marinescu, Foto: bkfocus.com
08.10.2011

  

75 - 62

(20-23, 19-7, 20-10, 16-22)

       
  Statistică  

CS Rapid Bucureşti a învins cu 75 – 62 pe BC Sepsi Sf. Gheorghe într-un meci contând pentru etapa a doua a Campionatului Naţional feminin Divizia A. Rapidistele au fost dominate în primul şi ultimul sfert însă au avut o prestaţie extraordinară în celelalte două perioade şi s-au impus în faţa echipei din Covasna. Este a doua victorie în ultimele 14 zile pe care Rapidul o obţine în faţa lui Sepsi, după cea din sferturile de finală ale Cupei României.

Sepsi a început în forţă meciul şi după două minute de joc conducea cu 6 – 2, toate punctele oaspetelor fiind marcate  de Alyssa Morris. Rapidul reuşeşte să egaleze la 10 la jumătatea primului sfert prin Cristina Perţa însă Florentina Ardeleanu şi Kincso Kelemen se combină pentru 5 puncte consecutive şi duc scorul al 15 – 10 în favoarea lui Sepsi. Tot Ardeleanu punctează pentru 18 – 14 iar Monique Alexander duce scorul la 20 -15 şi apoi la 22 – 17, anulând, pe rând reuşitele lui Cristinei Perţa şi Claudiei Ene. Până la finalul perioadei Rapidul se apropie la 3 puncte, 23 – 20.

Sepsi începe cu dreptul şi sfertul secund printr-un coş al lui Morris, care duce scorul la 25 – 20 în favoarea sa, dar Rapidul reuşeşte un parţial de 9 – 0 în doar 2:20 min pentru a duce scorul la 29 – 25. Ardeleanu reuşeşte un coş de la mare distanţă pentru a-şi apropia echipa la o singură lungime, 29 – 28 iar această defierenţă se menţine până cu 2 minute înainte de finalul primei reprize când gazdele pun pe tabelă, din nou, 9 puncte consecutive, prin Andra Ionescu şi Monica Nicolaescu iar după 20 minute de joc echipa din Giuleşti conducea cu 39 – 30.

După pauza mare Rapidul a continuat galopul de sănătate. Andra Ionescu, Claudia Ene şi Natalia Burlakova şi-au trecut, pe rând, numele pe lista marcatoarelor şi au mărit ecartul d epe tabelă la 20 puncte, 52 – 32, în doar 4 minute.  

Până spre finalul meciului diferenţa dintre cele două echipe a osciliat între 15 şi 20 de puncte, singurele momente în care Rapidul ar fi putut avea emoţii fiind cu două minute înainte de final. În acel moment echipa din Sf. Gheorghe a reuşit la rându-i un run de 11 – 0 şi s-a apropiat la 8 puncte, 70 – 62. Însă finalul a aparţinut rapidistelor. Mihaela Adi a părăsit terenul din cauza greşelilor personale, Ardeleanu şi Kelemen au ratat 3 aruncări consecutive de la mare distanţa în timp ce Raluca Ungureanu şi Claudia Ene au înscris ultimele coşuri ale partidei şi au stabilit scorul final, 75 – 62.

Andra Ionescu a fost cea mai bună jucătoare a echipei învingătoare. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a marcat 20 de puncte şi a recuperate 12 mingi pentru un indice de 30 în dreptul eficienţei. Claudia Ene a marcat 18 puncte iar Cristina Perţa 15. Monica Nicolaescu a pasat decisiv de 9 ori.

La Sepsi, Florentina Ardeleanu şi Alyssa Morris au terminat cu câte 16 puncte iar Moniquee Alexander cu 14 puncte şi 10 recuperări.

După acest meci Rapidul are o victorie şi o înfrângere în timp ce BC Sepsi Sf. Gheorghe are două meciuri pierdute.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!