Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică: CSM Satu Mare - BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad 56-63

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
16.10.2011

DIVIZIA A, FEMININ, ETAPA A III-A
CSM SATU MARE
BC ICIM ARAD


Sala Sporturilor
Satu Mare

56-63
(13-10, 13-23, 16-10, 14-20)

Ultimul joc:
57-61

16.10.2011 Analiză
Statistică Alte meciuri

Campioana en titre, echipa BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad a câştigat, duminică seara, în deplasare, scor 63-56, partida cu formaţia CSM Satu Mare într-o reeditare a finalei campionatului trecut. Gazdele au fost neînvinse înainte de această partidă, în timp ce oaspetele au arătat că eşecul din runda precedentă, cu CSM Târgovişte, ar putea fi doar o întâmplare.

Partida a fost destul de disputată, mai ales în prima perioadă, atunci când am consemnat zece schimbări de lider pe tabelă şi de alte trei ori a fost înregistrată egalitatea. După zece minute, amfitrioanele şi-au asigurat un ecart minim, scor 13-10. Gruparea din Arad a avut o replică pe măsură până la pauza mare, realizând o diferenţă de zece puncte, 23-13, în sfertul al doilea, astfel că, la jumătatea meciului, a fost 33-26 pentru ICIM.

Echipa CSM Satu Mare a părut că poate reveni în meci, după reluare, atunci când a micşorat diferenţa printr-un run de 16-10 înregistrat în sfertul al treilea. Tabela a consemnat 43-42 pentru arădence, după 30 de minute, şi amfitrioanele au părut că au puterea să încerce o eventuală victorie. Nu a fost însă aşa deoarece, pe final, campioana a fost mai pragmatică şi s-a impus în sfertul decisiv cu 20-14, adjudecându-şi întâlnirea cu 63-56.

Formaţia de bază a învingătoarelor a marcat 57 de puncte, cu nouă mai multe decât adversarele din Satu Mare, în timp ce punctele venite de pe bancă nu au prea contat în ierarhia finală, gazdele fiind în avantaj cu 8-6 la acest capitol. Punctele din spaţiul de trei secunde au fost esenţiale în acest meci, oaspetele totalizând 34 de puncte faţă de 22 ale amfitrioanelor.

De la arădence, Porchia Green a încheiat cu un double double 18 puncte şi 12 recuperări, din care şase ofensive, la care a mai adăugat alte cinci pase decisive şi trei intercepţii pentru un indice de eficienţă de 28 de unităţi. Ea a fost ajutată de Stanecia Graham, cu 14 puncte şi şapte mingi câştigate pe urmărire, şi de Larisa Toma, autoare a 12 puncte. De la gazde s-a remarcat Claudia Pop cu 16 puncte.

După acest meci, echipa BC ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad este lider în Divizia A la feminin cu şapte puncte acumulate din patru partide, cu una mai mult decât restul formaţiilor din prima ligă. CSM Târgovişte, SCM Craiova, CSB Teleorman şi CSU Alba Iulia au rămas neînvinse după trei runde şi sunt despărţite de coşaveraj. CSM Satu Mare ocupă poziţia a şasea cu cinci puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!