Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. CRONICĂ. CST BC Alexandria - Politehnica Național Iași 74-59

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
09.10.2011

                 DIVIZIA A, FEMININ, ETAPA A II-A 
CST BC Alexandria Politehnica Național Iași


Sala Sporturilor

Alexandria

      74-59

Ultimul Rezultat
83 - 56

08.10.2011 Analiză Etapa I 
Istoric  Alte meciuri

 

Sâmbătă seară, CST Alba Iulia a izbutit să învingă pe adversara sa din cea de-a două etapă a campionatului feminin, Divizia A, Polithnica Național Iași. Gazdele au dominat pe tot parcursul partidei, adjudecându-și victoria cu de 74-59.      

Primul act a debut at prin reușită Natashei Graboski, componenaă a amfitrioanelor care a dat tonul partidei. Astfel scorul a mers cap la cap până în minutul  7, moment în care elevele lui Mădălin Piperea s-au deprins la 7 puncte, pentru a încheia primele 10 minute în avantaj, scor 17-12.    

Cel de-al doilea sfert a fost unul mai sărac în puncte pentru ambele protagoniste. Cu toate acestea, gazdele  care au impus o apărare agresivă și au prestat un joc colectiv, au reușit să înscrie 16 puncte, primind doar 8 în schimb. Cea mai mare diferență a sfertului doi s-a înregistrat în minutul 5, când ieșencele erau conduse cu 14 puncte.    

La revenirea de la cabine, ieșencele au continuat să le ofere ocazii nenumărate de înscriere adversarelor, care au profitat, și și-au menținut o diferență constanța de 15 puncte. Cu toate acestea, eleve lui Ionuț Onose  au reușit să atingă 26 de puncte înscrise în actul al treilea, și totodată cel mai mare număr de puncte înscrise pe sfert. În replică, acestea au primit doar 21. Tot în sfertul trei, s-a înregistrat și cel mai mare ecart dintre cele două echipe, acesta fiind de 21 de puncte, scor 44-21.  

În fine, actul decisiv s-a jucat pentru statistica, gazdele marcând 20 de puncte, oaspeții replicând cu doar 13. Scroul a mers asemenei sfertului întâi, la pas, până ce Mattilyn Mcintye a inschis tabela de marcaj printr-o reușită de două puncte, scor 74-59.   

Din punct de vedere statistic, gazdele s-au dovedit a fi superioare la toate capitolele, exceptând însă aruncările de la linia de fault, unde au fost întrecute cu un procentaj de 89 % în comparație cu 47%. De asemenea, jocul colectiv al echipei din Teleorman s-a reflectat și în numărul de pase decisive, acolo unde aceata a avut 18 assist-uri față de doar 8 ale adversarelor.   

 S-au remarcat:  

  CST Alexandria: Marija Prilja: 24 pct., 9 pase decisive, 6 recuperări,(un indice de 35 la eficiență); Alina Chivu: 20 pct., 4 pase decisive, 3 recuperări; Kari Laplante: 15 pct., 12 recuperări, o păsa decisivă   

 Politehnica Național Iași: Ceciley Johnson: 18 pct., 12 recuperări; Beatrice Alaiba: 14 pct., 6 recuperări, o păsa decisivă; Mădălina Cioroiu: 9 pct., 5 pase decisive, 3 recuperări.  

Pentru elevele lui Mădălin Piperea, aceasta este cea de-a doua victorie înregistrată în sezonul actual, după ce în prima rundă echipa Alexandriei a trecut peste Rapid București cu scorul de 60-47. La polul opus, partida de ieri constituie pentru ieșence cea de-a doua înfângere, după cea suferită săptămâna trecută în fața nou promovatei, Nova Vita Târgu-Mureș, scor 74-54.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!