Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. CRONICĂ. CSU Alba-Iulia - BCM Danzio Timişoara 76-61

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
09.10.2011

CSU Alba-Iulia a reuşit a doua victorie consecutivă în noul sezon. Echipa lui Tomas Bilek a trecut pe teren propriu, cu 76-61 de BCM Danzio Timişoara. Gazdele au obţinut un succes mai categoric decât ar fi sperat, în vreme ce la oaspete, evoluţia bună a Ancuţei Stoenescu nu a fost suficientă.

Alba-Iulia a fost echipa mult mai eficientă şi care a recuperat mai multe mingi, lucru facilitat şi de lipsa lui Kine Kane de la oaspete. Timişoara nu a putut conta nici pe Pesovic, care, chiar dacă a jucat 20 de minute, a reuşit doar 2 puncte, accidentarea sa spunându-şi cuvântul. 

Timişoara a început mult mai bine partida şi a controlat jocul în primele zece minute. Chiar dacă alb-violetele ştiau ce forţă reprezintă stranierele ardelencelor, au reuşit să le anihileze destul de bine şi au câştigat primul sfert cu 20-15.

CSU Alba-Iulia nu s-a lăsat intimidată de startul bun al Timişoarei şi a redresat rapid situaţia pe tabelă. Nadia Parker a trecut în rolul de locomotivă şi a readus echipa gazdă în joc. Alba-Iulia a egalat destul de repede şi a forţat atacul spre finalul sfertului doi. Efortul le-a fost răsplătit şi echipa ardeleană a trecut în avantaj de 5 puncte după 21-11 în sfertul doi şi 36-31 la pauza mare.

După ieşirea de la cabine, jocul a continuat în aceeaşi notă, iar Abramzov şi Parker au continuat să înscrie sub panoul timişorean. Alb-violetele au ratat destul de mult, dar nici nu au mai găsit drumul spre coşul advers. Alba-Iulia a punctat din nou mult şi în sfertul trei, în timp ce ineficienţa oaspetelor a devenit cronică. Gazdel au câştigat actul trei cu 22-10 şi aveau deja 17 puncte avans înainte de ultimul sfert.

Bilek a ştiut cum să îşi ţină echipa în priză. Alba-Iulia nu s-a pierdut cu firea şi chiar dacă a pierdut ultimul sfert (18-20) a câştigat la o diferenţă de 15 puncte în faţa Timişoarei, 76-61.

Remarcate:

CSU Alba-Iulia: Parker (20 de puncte, 10 recuperări), Abramzov (20 de puncte, 9 recuperări), Harrison (12 puncte), Tarţa (11 puncte)

BCM Danzio: Stoenescu (20 de puncte), Vukoje (11 puncte), Hass (10 puncte), Osterman (10 puncte).

------------------

Erată/Edit: În articol a apărut în mod eronat numele arbitrului Laruențiu Grigoraș pe "postul" de antrenor al echipei din Alba Iulia. Greșeala a fost remediată între timp! Ne cerem scuze pentru eventualul inconvienent creat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!