Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică: ICIM Arad - CSM Târgoviște 54-69

Adrian Micinic, Foto: Mihai Liţiu

Adrian Micinic, Foto: Mihai Liţiu
11.10.2011

    54 - 69   
AVANCRONICA   17-18, 7-20, 16-17, 14-14   

CSM Târgoviște a învins, în deplasare, pe ICIM Arad, scor 69-54, în derby-ul etapei a 2-a în sezonul regulat al Diviziei A la baschet feminin - ediția 2011/12. Meciul a avut loc la Sala Victoria din Arad, fiind transmis în direct pe TVR 3.

Monika Brosovszky a marcat primele puncte ale confruntării, de la linia de pedeapsă. În replică, Olena Zherzerunova a înscris primul coș din acțiune al meciuului, iar Florina Diaconu a stabilit primul avantaj pentru gruparea oaspete. Echipa din Arad a reușit primul coș din acțiune după mai bine de trei minute de joc, prin Stanecia Graham. Au urmat patru modificări la conducerea pe tabela de marcaj.
Aceeași Brosovszky s-a remarcat de la linia de pedeapsă pentru ca Porchia Green să ducă avantajul formației gazdă la trei lungimi, scor 14-11, în minutul 8. Cristina Ciocan a replicat cu două puncte de la linia de pedeapsă, dar Laura Drăgoescu a înscris primul coș de trei puncte al partidei pentru a consemna cel mai mare avantaj al Aradului în acest meci, scor 17-13.
Târgoviște a replicat prin Chrissy Givens, printr-un coș de trei puncte, iar Flori Diaconu a stabilit scorul la capătul primei secvențe: 18-17 în favoarea oaspetelor.

Stanecia Graham a împărțit două aruncări libere în primul minut al secvenței a doua pentru a restabili egalitatea la 18. Au urmat mai bine de opt minute în care echipa gazdă nu a contat pe tabela de marcaj. În această perioadă s-a consemnat un parțial de 20-0 în favoarea Târgoviștei. Tandemul Givens - Ciocan a combinat pentru 16 puncte în această perioadă.
În ultimul minut al acestei perioade de joc campioana României a izbutit, în sfârșit, să marcheze din acțiune. Autoare a fost aceeași Stanecia Graham, jucătoare ce a izbutit de două ori să înscrie deși a fost faultată. Astfel, sportiva din SUA a marcat cele șapte puncte ale Aradului în acest act. Scorul la pauză a fost de 38-24 în favoarea echipei pregătite de către Florin Nini.

Ambele echipe au avut câte patru marcatoare fiecare în primele 20 minute de joc.

Aceeași Graham a marcat primul coș al reprizei a doua, perioadă în care formația vizitatoare a avut probleme la finalizare. Nici campioana nu s-a descurcat mai bine din acest punct de vedere. Chrissy Givens a marcat primul coș al Târgoviștei, la jumătatea celui de-al treilea minut. Zherzerunova a contribuit cu o reușită din acțiune la zestrea formației dâmbovițene, dar ICIM-ul a realizat un parțial de 6-0 care a dus scorul la 34-42, în minutul 25 al meciului.
Olena Sambruska a devenit cea de-a 5-a marcatoare a formației oaspete prin care a dus diferența la 11 lungimi, dar în replică, Korinne Campbell a transformat de două ori consecutiv din acțiune și a devenit a 5-a realizatoare a Aradului în acest meci și scorul a era de 38-45. Urmează un parțial de 6-0 al echipei din județul Dâmbovița, instrumentat de același tandem Givens - Ciocan.
Secvența a luat sfârșit cu reușite Florinei Diaconu, care a dus scorul la 40-55, cu zece minute înainte de finalul meciului.

Florina Diaconu a fost servită excelent pe contraatac de către Cristina Ciocan în debutul sfertul decisiv, fosta jucătoare a Rapidului reușind să înscrie primele trei puncte pentru ca pe următoarea posesie a formației vizitatoare aceeași jucătoare să înscrie de la mare distanță pentru a duce scorul la 61-41, cu opt minute înainte de final. Kaitlin Sowinski aduce două puncte pentru gazde, iar Monika Brosovszky marchează frumos cu o mână prin depășirea inelului înainte ca antrenorul formției gazdă, Zoran Visic, să ceară un timp de odihnă.
Sowinski și Graham marchează pentru formația locală pentru a strânge la 51-65 cu patru minute înainte de final, dar antrenorul gazdelor cere un nou timp de odihnă după coșul Zherzerunovei. Aceeași sportivă transformă la reluare din excelentul serviciu al Cristinei Ciocan.
Meciul a luat sfârșit cu scorul de 69-54 prin reușite de la distanță a Porchiei Green.

Remarcate
Arad - Graham 19 puncte, 7 recuperări, Brosovszky 13 puncte, 4 recuperări
Târgoviște - Givens 22 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Zherzerunova 16 puncte, 8 recuperări, Diaconu 15 puncte, 5 recuperări, Ciocan 13 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!