Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică: Politehnica Național Iași - Olimpia București 63-67

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.10.2011

    63 - 67    
 AVANCRONICĂ  6-18, 22-16, 22-16, 13-17  FIȘA MECIULUI 

Aflate în căutarea primei victorii în sezonul regulat al Diviziei A la baschet feminin - ediția 2011/12, Olimpia București și Politehnica Național Iași au oferit un meci extrem de echilibrat la Școala Nr. 39 din Iași. Reprezentanta capitalei s-a impus la capătul unui meci în care a condus aproape tot timpul, iar adversarul nu a avut nici măcar o dată inițiativa pe tabela de marcaj

Olimpia a început mai bine marcând primele două coșuri ale partidei. Echipa gazdă a redus din handicap de la linia de pedeapsă, primele puncte ale Iașiului contabilizându-se în minutul 4 al meciului. Romina Filip a marcat din afara semicercului, iar apoi din interiorul acestuia penru a alimenta un parțial de 8-0 la capătul căruia s-a consemnat prima diferență de peste 10 lungimi, scor 13-2, în minutul 7.
Gabriela Necula a înscris primul coș din acțiune al formației locale după mai bine de opt minute de baschet, dar ultimul cuvânt a aparținut aceleiași Filip, care a dus scorul la 18-6.

Sfertul al doilea a început cu o nouă reușită a Rominei Filip, care a stabilit cea mai mare diferență pe tabela de marcaj din prima repriză. Poli Național Iași a continuat cu un parțial de 6-0 pentru a reduce diferența sub zece lungimi, dar bucureștencele și-au revenit foarte repede. Gabriela Munteanu și Mihaela Chelariu au adus puncte Olimpiei București în continuare. Politehnica a avut mari probleme pe faza de finalizare, însă Danielle Walker a găsit drumul spre coș la finalul reprizei, una încheiată cu scorul de 28-34.

Pe parcursul primei reprize, Politehnica Național Iași a avut 21% la aruncările din acțiune (6/37). Asta în condițiile în care gruparea moldavă a efectuat doar patru aruncări din spatele semicercului.

Repriza a doua a început favorabil Olimpiei, care s-a desprins la 11 puncte după un nou coș de trei puncte al Rominei Filip urmat de coșul Mihaelei Chelariu. Gabriela Necula și Mădălina Cioroiu instrumentează revenirea Politehnicii cu trei reușite consecutive care duc scorul la 41-43 în minutul 25 al confruntării.
Doiniția Panait marchează cinci puncte în contul formației gazdă, însă Alexandra Dumitrache răspunde pentru Olimpia. Pe finalul sfertului s-a înscris cu precădere de la linia de pedeapsă, dar Necula a marcat din acțiune, cu opt secunde înaintea expirării timpului de joc pentru a restabili egalitatea, scor 50-50.

În primele patru minute ale secvenței decisive nu s-a marcat din acțiune, onoarea primei astfel de reușite revenindu-i încă o dată Rominei Filip. Formația din Iași nu a renunțat și a revenit pe tabela de marcaj după trei puncte înscrise de către Danielle Walker, când tabela de marcaj a devenit 58-58, cu trei minute rămase de jucat.
Deși a avut o zi dificilă pe faza de finalizare, Sonia Ursu a marcat din acțiune, pe pătrundere, după ce tot ea a recuperat defensiv în faza premergătoare. Urmează o perioadă în care ambele formații au pus puncte pe tabela de marcaj doar de la linia de pedeapsă, Cioroiu restabilind egalitatea, de această dată la 62.
O altă jucătoare din echipa națională U18 feminin a marcat coșul decisiv al confruntării. Este vorba despre Alexandra Dumitrache, care a finalizat cu oferită, la intrarea în ultimul minut de joc. Grigore și Munteanu, respectiv Walker au stabilit rezultatul final prin reușite de la libere. Meciul a luat sfârșit cu scorul de 63-67.

Olimpia a obținut prima victorie în acest sezon competițional într-un meci în care Filip, Ursu și Chelariu au fost descalificate. Aceeași soartă a avut-o și Necula de la formația gazdă.

Remarcate
Poli - Walker 20 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări; Panait 12 puncte, 12 recuperări; Johnson 10 puncte, 12 recuperări; Necula 10 puncte, 5 recuperări
Olimpia - Filip 22 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive; Munteanu 15 puncte, 8 recuperări; Dumitrache 11 puncte; Ursu 5 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!