Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

DIVIZIA A FEMININ. Cronică. SCM Craiova – CS Nova Vita Tg Mureș 52 – 75

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
20.10.2011

În această seară, SCM Craiova a fost învinsă pe teren propriu de către CS Nova Vita Târgu Mureș, cu scorul de 52 – 75 (14-16, 9-19, 12-13, 17-27), într-un meci ce a contat pentru etapa a patra a Diviziei A, la baschet feminin. Astfel, baschetbalistele lui Liviu Manea primesc prima înfrângere din acest sezon, fiind egalați de către echipa din Târgu Mureș, ambele formații acumulând până în momentul de față trei victorii și o singură înfrângere.

Primul sfert a fost echilibrat, în ciuda faptului că acesta a început cum nu se putea mai bine pentru baschetbalistele formației oaspete. Acestea au reușit șase puncte consecutive fără replică din partea echipei din Bănie. Primele puncte au fost puse în dreptul Craiovei abia în minutul patru de joc, prin reușita jucătoarei Carla Donette. Au urmat apoi o serie de aruncăti libere ratate de ambele părți, gazdele nereușind să egaleze situația pe tabelă. Este de remarcat faptul că pentru SCM Craiova, în acest sfert punctele au fost înscrise aproape integral de către jucătoarele străine, în timpe ce pentru Târgu Mureș au punctat trei românce. Astfel după 10 minute de joc, gazdele s-au văzut conduse, 14 – 16.

Al doilea sfert a fost dezastruos din punct de vedere ofensiv pentru echipa din Craiova, aceasta izbutind doar nouă puncte în total, din care doar 6 prin intermediul aruncărilor din acțiune. Oaspeții nu au stat pe gânduri însă, și au reușit să se distanțeze la 12 puncte până la finalul primei părți. Veronica Hicks a izbutit singură 13 din cele 19 puncte totale înscrise de către formația sa în acest sfert.

Sfertul al treilea a fost mai echilibrat din punct de vedere al scorului. SCM Craiova a reușit să înscrie 12 puncte, dintre care 10 din aruncări libere. Gazdele au avut un singur coș din acțiune tot sfertul. Această ofensivă lipsită de inspirație a prevestit finalul partidei.

Ultimul act al jocului nu a prezentat nici un fel de modificare. Oaspeții au început printr-o distanțare și mai mare, Keila Beachem izbutind șase puncte în primul minut de joc. Adelina Ștefan a contribuit în minutul cinci cu o reușită de trei puncte, însă acest coș a fost ultimul al Craiovei din următoarele trei minute, timp în care formația oaspete a marcat 10 puncte, finalizând soarta partidei, scorul final devenind 52 – 75.

Astfel, Nova Vita Târgu Mureș obține o victorie importantă, într-un meci în care nu a fost condusă deloc pe parcursul a celor 40 de minute de joc efectiv.

 

Remarcate au fost:

SCM Craiova: Natasa Mikic – 19 puncte, Brandie Hoskins – 16 puncte.

Târgu Mureș: Veronica Hicks – 24 puncte, 5 pase decisive; Keila Beachem – 10 puncte, 13 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!