Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Doar trei românce în topul celor mai eficiente 20 de jucătoare din LNBF

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
27.12.2013

După încheierea primei jumătăți a sezonului în Liga Națională de Baschet Feminin, clasamentul celor mai eficiente jucătoare este dominat clar de străine.

Nici o baschetbalistă din România nu a intrat în top 10 la acest capitol.

Primul loc al clasamentului este ocupat de Judit Kajdacsi, de la “U” Cluj-Napoca,cu o medie de 23.4 unități de eficiență pe meci. Jucătoarea din Ungaria conduce și la capitolul recuperări, prinzând câte 16 mingi pe meci.  Aceasta este și în top 10 la cele mai bune marcatoare,reușind, în medie, câte 16.9 puncte. Kajdacsi a izbutit nu mai puțin de 11 double-double-uri în cele 15 jocuri din acest sezon.

Podiumul este completat de americancele Destiny Williams și Samantha Prahalis. Williams are o medie de 21.8 la eficiență pentru ICIM Arad, remarcându-se cu 10.3 recuperări pe meci. Prahalis, a doua cea mai bună marcatoare din LNBF, cu 20.9 puncte marcate pe meci, a adunat câte 21 de unități de eficiență pentru Sepsi SIC Sf.Gheorghe. De asemenea, Samantha este cea mai bună pasatoare a campionatului, cu 6.1 assist-uri pe joc.

Viorela Rus (foto), care ocupă locul 12 în clasamentului, este cea mai bună româncă la acest capitol, cu o medie de 18.7 la eficiență. Jucătoarea Alexandriei a adăugat câte 12.7 puncte, 8.2 recuperări și 1.7 capace pe meci, fiind pe poziția secundă la capace reușite.

Andreea Orosz, de la CSM Satu Mare, este pe locul 14, având o eficiență medie de 17.5. Orosz este a 8-a cea mai bună marcatoare, cu 17 puncte pe meci.

Deși ocupă doar locul 17, cu 16.6 la eficiență, Florina Diaconu este cea mai bună marcatoare dintre românce, cu o medie de 18.7 puncte pentru Rapid.

Următoarea jucătoare născută în România din clasament, Larisa Toma, ocupă abia locul 30.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!