Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dora Ardelean este noua jucătoare a Olimpiei CSU Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.07.2015

Ocupanta poziției a 5-a în sezonul precedent din LNBF, Olimpia CSU Brașov, a anunțat transferul baschetbalistei Dora Ardelean, sportivă care în ediția trecută de campionat a îmbrăcat echipamentul grupării CSU Alba Iulia. 

Dora va împlini în luna august vârsta de 21 de ani, este originară din Timișoara, măsoară 1.83 metri în înălțime și evoluează ca extremă de forță. Fostă componentă de bază a naționalei U20 la Campionatul European din 2014 la această categorie de vârstă, Ardelean a mai jucat în cariera sa pe lângă Alba Iulia la formația din orașul său natal, BCM Danzio Timișoara. 

„Dora este una dintre jucătoarele »ladies overtime« cu care am lucrat la europeanul de tineret din Cehia. Poate cu mare ușurință evolua pe mai multe posturi. Din păcate a avut mult prea puține minute de joc în Liga Națională. Pentru mine este o mare provocare să o aduc pe Dora acolo unde cred că este locul ei”, a spus antrenorul Dan Calancea despre noua sa elevă. 

În sezonul precedent alături de CSU Alba Iulia, Dora Ardelean a acumulat în cele 21 de meciuri jucate medii de 2.5 puncte, 3.1 recuperări, 0.5 pase decisive, 0.8 intercepții, 1.1 mingi pierdute și 3.8 la eficiență, totul în 13:03 minute jucate. 

La Campionatul European U20 feminin Divizia B din 2014, noua jucătoare a Olimpiei a fost cea mai productivă tricoloră, având după cele 9 meciuri jucate medii de 9.8 puncte, 7.4 recuperări, 2.2 pase decisive, 1.7 intercepții și 4.7 mingi pierdute. 

După ce a reușit să prelungească contractul cu căpitanul din sezonul precedent, Gabriela Irimia, gruparea de sub Tâmpa a perfectat prima achiziție din pauza competițională în persoana Dorei Ardelean. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!