Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Două românce în Euroliga feminină

Adrian Micinic

Adrian Micinic
06.10.2011

Baschetul românesc va fi reprezentat la cel mai înalt nivel de două spotive în sezonul competițional 2011/12.  Se întâmplă pentru prima dată în configurația actuală a Euroligii feminine ca în același sezon România să aibă mai multe jucătoare legitimate la echipe angrenate în această competiție. Acestea sunt Florina Pașcalău și Ana Căta-Chițiga. Înaintea lor, la nivel de Euroligă au jucat Cristina Ciocan respectiv Annemarie Pârău.

Născută la Cluj-Napoca, Florina Pașcalău este una dintre cele mai bune jucătoare de baschet ale momentului din România. În vârstă de 29 ani, ea este prima româncă care a jucat vreodată în WNBA. În sezonul precedent ea a evoluat în prima ligă de baschet din Italia alături de Acer Priolo.

În această vară, Pașcalău a semnat pentru Cras Basket Taranto, finalistă a ultimei ediții de campionat și formație care a cucerit titlul în 2009 și 2010. De asemenea, în stagiunea 2010/11, Taranto a avut o participare meritorie în Euroliga feminină câștigând grupa din care a făcut parte dar s-a oprit în sferturile de finală, depășită fiind de UMMC Ekaterinburg.

Florina va debuta cu această ocazie în cea mai prestigioasă competiție continentală din baschetul feminin rezervat echipelor de club. Ea devine astfel prima jucătoare din România care joacă la nivel de WNBA cât și Euroligă.

Echipa pregătită de către Roberto Ricchini face parte din Grupa C, alături de Spartak Moscova Vidnoje, Rivas Ecopolis, Wisla Can-Pack Cracovia, Good Angels Kosice, Frisco Brno, Gospic și Montpellier.

Primul meci al lui Pașcalău în Euroliga feminină este programat pentru miercuri (12.10), în deplasare cu Montpellier.

În ultimul meci de pregătire al lui Taranto, disputat împotriva Universității din Istanbul și adjudecat de italience cu scorul de 85-62, Pașcalău a avut 17 puncte fiind cea mai bună marcatoare a confruntării.

Ana Căta-Chițiga, baschetbalistă născută la București, fiică a unui fost voleibalist care a fost campion național de zece ori la nivel de seniori (Marius Căta-Chițiga) și a unei foste baschetbaliste de echipă națională (Camelia Elena Filip), a obținut cetățenia franceză și se va afla la cel de-al cincilea sezon consecutiv în Euroliga feminin. Ea evoluează pentru Tarbes. Mai multe informații despre grupa din care face parte găsiți aici.

Foto: www.tarantocrasbasket.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!