Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic: „Am o mare speranță să nu fie o prezență masivă la sală doar pentru că vine Sepsi Sfântu Gheorghe”

Valentin Todea

Valentin Todea
27.10.2016

Gruparea ardeleană, pornită cu ambiții mari în acest sezon, este una dintre protagonistele partidei mult așteptate din baschetul feminin românesc. ”U” Cluj se duelează vineri, pe teren propriu, cu ACS Sepsi SIC. Înaintea acestei dispute, Total Baschet a luat legătura cu antrenorul formației clujene, Dragan Petricevic.

Domnule Petricevic, sunteți mulțumit de forma arătată de echipa dumneavoastră?

Până acum sunt mulțumit, parțial, deoarece sunt conștient că e abia prima lună și că nu poate fi vorba de o mulțumire deplină, ar fi mult prea devreme și ar fi periculos ca toate lucrurile să meargă acum foarte bine. Există momente în care risipim energie, sau cel puțin o exprimăm într-un mod nu tocmai concret, trebuie să lucrăm în continuare anumite aspecte. Suntem o echipă foarte schimbată față de anul trecut și având în vedere toate aceste aspecte, putem să fim mulțumiți cu rezultatele de până acum, dar sunt conștient că mai avem mult de lucru.

La ce vă așteptați de la meciul cu echipa din Sfântu Gheorghe?

Nu pot avea altă așteptare decât să încercăm să continuăm să jucăm un baschet bun, să eliminăm greșelile din trecut, să nu apară altele și să ne uităm la acest meci ca la unul normal de campionat, nicidecum ca unul numit ”meciul meciurilor” sau ”un meci cât un campionat”, expresii care am văzut deja că au apărut. Nu-l privesc așa, îl privesc ca pe un meci de campionat în care nu poate fi decis nimic indiferent de scor, și aici mă refer atât la echipa noastră, cât și la cea din Sfântu Gheorghe. Campionatul este lung și nu trebuie vorbit doar de două echipe și evidențiate doar acestea, pentru că s-ar putea ca în ”lupta” aceasta dintre Sfântu Gheorghe și Universitatea, și spun în ghilimele lupta deoarece există un potențiator al acestei lozinci, să profite a treia, a patra echipă. Eu sunt atent la cel puțin trei-patru adversari, nu doar la unul singur.

Unde credeți că se va face diferența în această partidă?

Diferența se va face la starea mentală și va învinge echipa care va greși mai puțin.

Se anunță a fi un public numeros la acest meci. Credeți că acest aspect va fi în avantajul echipei dumneavoastră?

Nu pot să spun acest lucru, deoarece va fi o situație nouă apărută pentru noi. Pe noi ne bucură de fiecare dată când avem măcar un suporter în plus față de meciul precedent. Ne-am propus să construim ceva de durată, această construcție include și numărul de suporteri, să crească meci de meci, și ca să ne putem obișnui să jucăm în fața multor suporteri, cred că e momentul potrivit să începem de la acest meci. Cum vor reacționa și cum nu vor reacționa asta nu cred că vă poate spune cineva sau nu cred că există un răspuns exact. Cine a practicat sportul și a jucat în fața multor suporteri știe ce înseamnă un astfel de lucru, există unele săli care contribuie foarte mult la clasamentul echipei respective, cum ar fi Sibiul la masculin, unde galeria aduce câteva victorii pe sezon. Acest lucru este unul frumos, există echipe în baschetul feminin, cum ar fi Sepsi Sfântu Gheorghe, care de la prima până la ultima etapă joacă cu casa închisă, un lucru foarte frumos, și noi ne dorim să ajungem la acest nivel. Mă bucur că se anunță o prezență masivă, dar am o mare speranță să nu fie această prezență masivă doar pentru că vine Sepsi Sfântu Gheorghe, aș dori să vedem această prezență de exemplu și luni când jucăm cu Alexandria.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Vander :

    Cu Sepsi sunt spectatori
    Domnul Dragan Petrevici stie ceva... Partidele cu Sepsi aduc spectatori...nu numai la Cluj...(nu totdeauna cunoscatori ai baschetului)De exemplu: meciul intre Rapid Bucuresti si Sepsi...
    Oare cu ce motivatie? Presuun ca le place baschetul.
    Speram ca suporterii clujeni se vor ocupa de meci si nu de alte lucruri anti fair play... Vom trai si vom vedea...
    Succes echipelor si fair play spectatorilor din ambele tabere.

    cu 7 ani în urmă (27.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!