Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Dragan Petricevic, despre duelul cu CSM Focșani: „Este o echipă care trebuie abordată cu maximă seriozitate”

Dragan Petricevic, despre duelul cu CSM Focșani: „Este o echipă care trebuie abordată cu maximă seriozitate”

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara dispută cel de-al treilea meci oficial în sezonul 2022/2023, însă primul în campionat, cu ocazia întâlnirii cu CSM Focșani. Bănățenii o să evolueze miercuri, 28 septembrie, în premieră în fața propriilor fani în conferința B a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Înaintea debutului în LNBM, Dragan Petricevic a acordat un interviu pentru site-ul echipei timișorene, tehnicianul vorbind pentru început despre programul din acest sezon, în care s-a schimbat sistemul competițional, iar alb-violeții participă și în Alpe Adria Cup:

„Da, mult mai multe meciuri. Depinde și până unde se califică echipa în Cupa României, pentru că este o altă competiție care ne poate ridica numărul meciurilor. Asta e situația, e calendarul din acest sezon, ni l-am asumat și suntem pregătiți să-l ducem până la capăt.”

Debutul în meciurile oficiale a venit cu ocazia partidelor de la Zabok, pe care Timișoara le-a câștigat. Petricevic crede că încă nu se poate vorbi despre oboseală, dar este cu siguranță un factor care o să conteze pe parcursul sezonului:

„Oboseala încă nu cred că este acumulată. Există, dar este abia începutul și cu siguranță se va acumula, pentru că în acest sezon vom avea deplasări mai lungi ca niciodată. Dacă v-ați uitat la grupa noastră din Liga Națională, ați fi putut vedea patru deplasări la București, precum și altele și mai grele la Constanța, Focșani și Galați. Deplasarea din Croația, de zilele trecute, a fost de 20 de ore (10 dus, 10 întors). Trebuie să vedem cum o să gestionăm această situație. Probabil deplasările la București o să încercăm să le efectuăm cu avionul de fiecare dată când putem, pentru că o să fie ocazii când va fi greu de potrivit totul cu ora de start a meciului. După cum m-am uitat pe hartă și deplasarea în Slovacia (n.r. din Alpe Adria Cup) este una de 8-9 ore, pe care nu o poți efectua cu avionul, așa că vedem. Într-adevăr, anul acesta deplasările s-ar putea să fie o problemă pentru noi, dar am optat pentru un nucleu experimentat, cu jucători care nu au neapărată nevoie de două antrenamente grele pe zi, ci în majoritatea zilelor de un antrenament și atunci cred că putem duce la capăt partea cu oboseala.”

„Nu ne putem gândi nici măcar la litera R din cuvântul relaxare”

Dragan Petricevic a caracterizat-o pe CSM Focșani, gruparea împotriva căreia bănățenii deschid sezonul în LNBM:

„Echipa din Focșani arată diferit față de sezonul trecut, are un număr mai mare de străini. Nu știm foarte multe despre adversarul de miercuri, pentru că a disputat doar trei meciuri de verificare în acest presezon. Este o echipă care trebuie abordată cu maximă seriozitate. Nu ne putem gândi nici măcar la litera R din cuvântul relaxare, deoarece CSM Focșani este o formație care poate fi periculoasă. Este vorba nu numai despre adversar, ci și despre calitatea jocului nostru și, prin urmare, trebuie să fim la parametri maximi, astfel încât să putem spera la prima victorie și în sezonul intern.”

La final a vorbit și despre situația jucătorilor români și ce rol o să aibă aceștia în stagiunea 2022/2023:

„E foarte greu în continuare și nu avem de ce să ne mințim, e vorba despre toate echipele. Este o diferență când ai un număr mai mare de străini față de jucătorii români. Aici nu vorbim despre un nucleu de 12 cei mai buni români, pentru că ei își vor găsi locul foarte ușor. Noi vorbim despre românii de la echipa noastră, care în proporție de 99.9% au fost jucători veniți de pe banca de rezerve în sezoanele precedente. Este vorba despre Năsturescu, care a jucat mult mai puțin la Dinamo și Craiova față de ce a jucat aici la noi, despre Lazar, Schipor, Maticiuc sau chiar și Petrescu. Toți acești jucători trebuie să primească acum mai multe minute și cu siguranță există oscilații. Până ajungem la un echilibru din acest punct de vedere, cred că mai e nevoie de timp, dar eu sunt destul de mulțumit cu modul pe care l-am găsit ca ei să se desfășoare pe teren.”

Partida de la Timișoara o să înceapă în această seară (28.09) de la ora 18.30, încă nefiind clar dacă va putea fi urmărită pe FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!