Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duel cu campioana Poloniei pentru Sepsi-SIC în a treia etapă a Euroligii

Duel cu campioana Poloniei pentru Sepsi-SIC în a treia etapă a Euroligii

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va evolua joi, 19 octombrie, în Polonia cu ocazia celui de-al treilea meci pe tabloul principal al Euroligii feminine. Adversara covăsnencelor va fi AZS UMCS Lublin.

Pe numele său complet Polski Cukier AZS UMCS Lublin, formația poloneză este campioana en-titre din Basket Liga Women, după ce a cucerit titlul în stagiunea trecut în fața celor de la BC Polkowice. În plus, cele două s-au întâlnit și în SuperCupă, trofeu care a revenit de asemenea echipei din Lublin.

Actuala campioană a Poloniei a evoluat în ultimii doi ani de fiecare dată în EuroCup, compeției în care a ajuns în fazele eliminatorii. Echipa îl are pe bancă tehnică începând cu anul 2019 pe Krzysztof Szewczyk, alături de care s-au obținut performanțele recente.

În ceea ce privește lotul, pe lângă cele 10 autohtone, Lublin se bazează pe o sportivă din Ungaria (Reka Bernath), una din SUA (Channon Fluker), una din Australia (Shyla Heal) și una din Suedia (Elin Gustavsson). Dintre acestea cel mai interesante nume le reprezintă Fluker și Gustavsson, jucătoarele de pozițiile 4-5 fiind în trecut în componența unor echipe din Europa, Oceania sau America Centrală.

Asemenea lui Sepsi, nici Lublin nu a obținut vreun rezultat pozitiv în primele două runde. Campioana Poloniei a cedat cu 50-70 în fața celor de la Famila Schio și cu 45-64 împotriva Valenciei. În aceste două partide principalele realizatoare au fost Heal și Gustavsson, ambele cu 9.5 puncte, iar Fluker a jucat doar în prima rundă, când a totalizat 14 puncte și 6 recuperări.

Atât Lublin, cât și Sepsi au pregătit confruntarea din Euroligă cu victorii categorice în întrecerile interne. Polonezele au trecut cu 89-47 acasă de Basket 25 Bydgoszcz, iar covăsnencele au dispus de CSM Târgu Mureș cu 114-35 la debutul în LNBF.

Meciul dintre AZS UMCS Lublin și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe va avea loc joi, 19 octombrie, începând cu ora 20.00. Canalul de YouTube al Euroligii feminine va transmite confruntarea din Polonia.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Hai Prodanca
    Ta da ta-da da dam

    cu 6 luni în urmă (19.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!