Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duel între coechipierele de la Sepsi, în prima etapă a calificărilor la Women’s EuroBasket

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.11.2017

Cinci echipe naționale au convocat jucătoare din campionatul românesc. Cele mai multe reprezentante la loturi le dă ACS Sepsi. Internaționalele străine de la campioană se vor întâlni în primul meci din preliminarii, în duelul dintre Croația și Suedia.

Pe lângă naționala României, echipele din Liga Națională dau jucătoare la loturile Croației, Lituaniei, Suediei și Bosniei.

Cele mai multe sunt convocate la Bosnia-Herțegovina care caută o revenire la turneul final după 20 de ani, fiind prezentă ultima dată în 1999 când a încheiat pe 10. Trei jucătoare din Liga Națională fac parte din lotul de la primele două meciuri: Irena Vrancic (CSBT Alexandria), Aida Kalusic (Universitatea Cluj) și Miljana Dzombeta. Ultima a jucat la Phoenix Galați în debutul campionatului, dar formația de la malul Dunării s-a retras din Liga Națională. În lotul lărgit de 20 se regăsea și „arădeanca” Matea Tavic.

A fost repartizată în grupa A împreună cu Islanda, Muntenegru și Slovacia. Primul meci este sâmbătă acasă cu Slovacia, urmat de o deplasare în Muntenegru, la mijlocul săptămânii.

Lituania a convocat-o pe Marina Solopova (CSM Satu Mare). Formația de pe locul 29 în clasamentul FIBA a ratat calificarea la EuroBasket Women 2017 după 6 participări la rând. De fapt balticele au ratat doar două ediții din 1995 până acum. Lituania are în palmares titlul din 1997 și argintul de la prima ediție, din 1938.

Lituaniencele fac parte din grupa C de calificare, alături de Albania, Ungaria și Rusia. Prima partidă din această campanie va fi pe teren propriu, cu Ungaria, urmată de o vizită în Rusia.

În grupa H va fi un duel între coechipierele de la ACS Sepsi în prima etapă. Croația și Suedia sunt în grupă cu Macedonia și Italia.

Ruzica Dzankic face parte din lotul Croației, formație care ocupă locul 19 în clasamentul FIBA. Cea mai bună clasare a croatelor s-a consemnat în 2011 când au încheiat pe 5. Au urmat locurile 11 și 12, iar la ediția precedentă nu au obținut calificarea.

După meciul din prima etapă, acasă cu Suedia, Croația întâlnește Italia în deplasare.

Suedia (locul 41 FIBA) le are în componență pe Nathalie Fontaine și Danielle Hamilton-Carter, legitimate tot la Sepsi. Suedezele au absentat de la turneul final mai mult de 20 de ani, între participările din 1987 și 2013, încheiate de fiecare dată cu locul 7. A urmat o altă prezență, în 2015, dar nordicele au absentat la ultimul turneu, din această vară.

După deplasarea din Croația, Suedia primește vizita Macedoniei la mijlocul săptămânii viitoare.

Alte 10 jucătoare din Liga Națională se pregătesc sub comanda lui Dragan Petricevic la Oradea unde România va întâlni Slovenia sâmbătă, de la ora 18.  

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!