Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Duel între vecinele de clasament la Brașov

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.01.2014

Liga Națională

Etapa XV

Sâmbătă, 25 ianuarie - Ora 16:30

Sala Sporturilor D.P. Colibași

7-7 Fișa meciului 8-6

Sala Sporturilor D.P. Colibași din Brașov va găzdui sâmbătă un duel extrem de interesant între Olimpia din localitate și CSM Satu Mare, meci care contează pentru etapa a 15-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Startul partidei se va începând cu ora 16:30, iar brigada de arbitri va fi formată din Cosmin Prișcă și Șerban Rașoga.

Încleștarea de mâine va avea o încărcătură deosebită având în vedere faptul că cele 2 formații sunt vecine de clasament. Gazdele de sub Tâmpa se poziționează înaintea acestui meci pe locul 7 în LNBF, având 21 de puncte la activ și un bilanț de 7 meciuri câștigate și tot atâtea pierdute. De cealaltă parte, sătmărencele sunt clasate pe 6, având cu un punct mai mult decât Brașov și un record de 8 victorii și 6 înfrângeri. Astfel, în cazul unei victorii a Olimpiei, cele două grupări vor avea același număr de puncte și un bilanț asemănător.

Cu toate acestea, fetele pregătite de Peter Eleș pornesc ca favorite în partida de mâine din mai multe motive. În primul rând, vorbim despre valoarea lotului și forma de moment, sătmărencele venind după o victorie clară cu Oradea, scor 77-59, timp în care Olimpia a cedat în deplasarea de la Alexandria la 14 puncte diferență. De asemenea, Olimpia are un complex în fața grupării din nordul țării, astfel, în 6 partide directe disputate între cele două combatante, CSM-ul din Satu Mare s-a impus de fiecare dată. Ultima întâlnire Brașov-Satu Mare s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, atunci când oaspetele din acest weekend s-au impus în propriul fief cu 62-53. Un alt capitol care o avantajează pe echipa lui Eleș este experiența acumulată pe parcursul anilor pe prima scenă a baschetului românesc. 

La nivelul parchetului se vor da câteva dueluri extrem de interesante, în special între conducătoarea de joc a Brașovului, Zdenka Kovacevic, și cele două jucătoare românce din echipa adversă, Andreea Orosz și Eniko Laza. Zdenka este cea mai bună marcatoare, respectiv pasatoare din angrenajul grupării antrenate de Dan Calancea, bosnianca având medii 13.7 puncte pe meci, respectiv 4.7 pase decisive. De cealaltă parte, Orosz este lidera CSM-ului la capitolul puncte marcate, cu o medie de 16.8, în timp ce Laza distribuie în medie 4.2 pase decisive pe partidă. 

În perspectiva confruntării de mâine, dar și a întregului sezon, Dan Calancea nu se va mai putea baza pe serviciile Christinei Dewitt, din motive neștiute până în prezent. De asemenea, la Satu Mare nu se știe dacă va evolua noua achiziție din această iarnă, Chalia Desroches, aceasta suferind o entorsă la nivelul gleznei în prima etapă a returului. 

*Foto: Facebook Olimpia Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!