Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

După un nou meci dramatic, Târgovişte conduce 2-1

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
07.05.2014

FINALA LNBF

77 - 75

19-16, 12-19, 11-7, 25-25, 10-8

 

Sala Sporturilor Târgoviște

2 Statistică 1

Lipsite de aportul celei mai bune jucătoare de interior, Destiny Williams, arădencele au început partida în formula "americană": Rhoads, Cosby, Engelman, Broomfield, Coker. Tehnicianul gazdelor, Dan Fleșeriu, a replicat cu următorul 5 de început: Green, Poole, Givens, Smith şi surpriza Huțanu.

Laura Broomfield punctează prima pentru oaspete dar imediat Porchia Green egalează şi se merge cap la cap până la 16-16 cu ceva mai mult de un minut rămas de jucat din primul sfert, perioadă în care nici una dintre echipe nu s-a desprins la mai mult de 2 puncte. Aceeaşi Porchia Green punctează de după linia de 6,75m şi Monika Brosovszky nu reuşeşte să-i ofere replica astfel că primele 10 minute se încheie cu un avantaj de un coş pentru gazde (19-16).

Echilibrul domneşte şi în debutul actului secund, deşi Chrissy Givens desprinde pentru prima dată amfitrioanele la 5 puncte, iar Jenna Smith este eficientă sub panoul advers. La arădence intră pe teren şi Alina Crăciun, jucătoare ce a evoluat mai puţin în primele două partide ale finalei, iar Monica Engelman reuşeşte să egaleze la 28. Pe finalul sfertului Alina Crăciun şi Jence Rhoads sunt cele care mai întâi desprind şi apoi menţin oaspetele într-un avantaj de 4 puncte înainte de pauză mare: 31 - 35.

La revenirea de la cabine este rândul jucătoarelor echipate în portocaliu să revină şi apoi să preia conducerea pe tabelă la 4 puncte după coşul reuşit de Porsche Poole. Donica Cosby punctează la rândul său de la distanţă iar apoi Laura Broomfield egalează la 42 la finalul unui sfert în care s-a greşit foarte mult de ambele părţi.

A patra secvenţă este cea mai spectaculoasă şi totodată cea mai productivă de până acum, cele două echipe înscriind împreună nu mai puţin de 50 de puncte. Deşi se continuă în nota de echilibru, gazdele reuşesc să se distanţeze la 6 puncte după coşul cu fault reuşit de Porsche Poole. Monika Brosovszky demonstrează încă o dată că nu şi-a pierdut abilităţile de lunetist şi transformă o aruncare de 3 puncte aproape de pe loc. Pivoţii arădeni Coker şi Broomfield fac legea sub panoul advers, cea din urmă reuşind şi un coş cu fault şi transformarea liberei suplimentare. Aceeaşi Poole punctează de la distanţă şi apoi repetă cu succes procedeul după ce Givens înscrie din apropierea inelului. Oaspetele încearcă să revină în joc dar Lenita Sanford reuşeşte să ducă Târgoviştea la 7 puncte când mai era de jucat mai puţin de un minut.

Ultimele zeci de secunde din timpul regulamentar sunt de-a dreptul dramatice. Porchia Green o faultează pe Jence Rhoads şi conducătoarea de joc a Aradului nu dezamăgeşte de la linia de libere. La randul său Rhoads o opreşte prin fault pe Givens pentru a opri timpul şi să o trimită la linia de pedeapsă. Surprinzător MVP-ul ediţiei precedente de campionat ratează ambele libere de care a beneficiat şi Aradul are posesia şi un deficit de 5 puncte. Alina Crăciun este faultată, înscrie prima liberă şi o ratează pe a doua, dar gazdele bâlbâie mingea şi aceasta iese din suprafaţa de joc cu o secundă rămasă de disputat în timp ce gazdele conduc 67-63. Chrissy Givens cea care a avut o contribuţie importantă la evoluţia propriei echipe reacţionează din instinct şi încearcă să o blocheze pe Coker în timp ce aceasta aruncă de 3 puncte pe sirenă iar arbitrii dictează fault. Mingea loveşte panoul şi intră cuminte în coş, arădencele mai beneficiind şi de o aruncare liberă cu timpul oficial de joc expirat. Fosta componentă a CSM-ului din Târgovişte are mâna sigură astfel încât după 3 sferturi avem egalitate perfectă (67-67).

Echilibrul persistă şi în repriză de prelungiri, niciuna din echipe nereuşind să se distanţeze pe tabelă. Cu ceva mai puţin de 24 de secunde rămase din prelungiri, galben-albasrele au mingea la scorul 75-75. Dan Fleseriu le cere elevelor sale să faulteze dacă nu reuşesc să recupereze mingea în mai puţin de 10 secunde. Jence Rhoads pătrunde spre coşul advers dar este căpăcită şi Jenna Smith recuperează mingea şi o lansează pe contraatac pe Porsche Poole. Cu timpul expirând pe tabelă această aruncă în disperare de cauză şi mingea intră în coş pentru a consfinţi victoria gazdelor, 77-75.

Principalele realizatoare au fost: Jenna Smith (13 puncte, 14 recuperări, 2 capace), Chrissy Givens (22 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive şi 3 intercepţii) şi Porsche Poole (22 puncte, 3 pase decisive) pentru învingătoare, respectiv Laura Broomfield (14 puncte, 15 recuperări), Jence Rhoads (20 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepţii) şi Monique Coker (17 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepţii).

*foto: Răzvan Păsărică 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!