Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Echipa feminină de la CSM Târgu Mureș, închisă după doar un sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
07.08.2019

Echipa feminină de la CSM Târgu Mureș, închisă după doar un sezon

Problemele financiare de la CSM Târgu Mureș au dus la oprirea funcționării echipei de senioare a clubului înființat în vara trecută. Anunțul a fost făcut de directorul tehnic al echipei feminine, Istvan Kiss, pe contul său de facebook. Acesta le-a mulțumit jucătoarelor și antrenorilor pentru dăruirea din sezonul precedent, a vorbit despre restanțe salariale și la final a făcut referire și la administrația locală.  

„Ceea ce am presimţit s-a şi întâmplat. Azi a fost oprită funcţionarea echipei de baschet feminin senioare CSM Tg. Mureş. Nu pot face altceva decât să mulțumesc jucătoarelor: Angel Robinson, Alina Pop, Nagy Voica Bianca, Maxim Mihaela, Chiș Ruxandra, Kata Mészáros, Antonia Radu, Andreea Feiseş, Badi Cristina, Beáta Bokor, Alexandra Ignat, Borșan Johana, Plăvițu Georgiana - şi antrenorilor echipei - Brustur Ionel și Kiss Melinda - pentru dăruirea pe tot parcursul campionatului şi pentru rezultatele obţinute.

Ei au fost cei care, cu excepția primei luni, și-au primit întotdeauna salariul cu întârziere și își așteaptă în continuare plata pentru perioada februarie-mai. Călătorind foarte des sute de kilometri în ziua meciurilor din deplasare au obţinut rezultete care ne aduceau participarea în Play Off în Campionatul Naţional 2018-2019 şi nu puteau juca în Play Off doar din cauza regulilor stabilite de cei cu statut mai vechi în Campionatul Naţional.

Aceste sportive au călătorit în fiecare week end, toată vara, de obicei pe cheltuiala, lor la turneele de 3x3, au ajuns în sferturile de finală ale Turneului final. Mulțumesc foarte mult pentru ajutorul colegilor mei George Trif, Lajos Lorentz și Zsolt Szilveszter. Mulțumim sponsorilor care au ajutat echipa feminină de baschet”, a început Istvan Kiss postarea de pe facebook.

CSM Târgu Mureș a debutat în sezonul 2018-2019 în Liga Națională de Baschet Feminin, având în componență multe jucătoare care au reprezentat orașul în primul eșalon cu Sirius Târgu Mureș. După doi ani în prima ligă Sirius a lăsat loc pentru noua echipă a municipalității. CSM Târgu Mureș a trebuit să înceapă din a doua grupă valorică în întrecerea senioarelor, fiind un club nou-înființat.

În grupa valorică B din LNBF, CSM Târgu Mureș a strâns 19 puncte după 7 victorii și 5 înfrângeri. În faza a doua a sezonului regulat, având și probleme cu accidentări, alb-albastrele au câștigat Grupa Galbenă cu 36 de puncte (14 victorii/8 înfrângeri, s-au luat și punctele din prima fază). Deși pe teren au obținut puncte suficiente, mureșencele nu au putut intra în play-off deoarece regulamentul nu permitea acest lucru echipelor nou-înființate. Astfel CSM a jucat în turneele pentru locurile 9-13, obținând locul 9 după trei victorii și o înfrângere.

Istvan Kiss a continuat postarea prin a-și cere scuze fanilor și sponsorilor, adresând și întrebarea când va mai fi o echipă feminină în Târgu Mureș. Reamintim că în presa locală se vorbea despre aproape 2 milioane de lei care au fost aprobați pentru clubul municipal, dar nu au fost plătiți.

„Îmi cer scuze în numele clubului faţă de sponsorii echipei care au ajutat foarte mult, dar cele asumate de club - nu din cauza mea sau din vina echipei - încă nu au fost onorate. Mulțumim fanilor pentru sprijinul acordat, în special celor care ne-au însoțit uneori la meciurile din deplasare, pe cheltuiala lor. Mulțumim liderilor și profesorilor sportivi ai Școlii II Rákóczi Ferenc, Colegiului Reformat, Liceului Bolyai Farkas, Școlii 7 și Liceului Unirea pentru susţinerea echipei. Cu ajutorul lor, numărul mediu de spectatori în jocurile echipei a crescut în comparație cu anii precedenți, clasându-ne înaintea a mai multor echipe din Play Off.

Când va mai fi din nou echipa de baschet feminin senioare în Tg. Mureş? Atunci când consiliul local, administrația orașului va înțelege că cuvântul dat trebuie onorat, mai ales dacă este şi un vot în spate... Când sprijinul lor va fi cel puţin egal cu a celor care provin din sfera privată. Atunci când oamenii nu cred texte populiste, când nu sunt invidioși pe 1,5-2% din bugetul orașului destinat sportului de performanţă”, a concluzionat Istvan Kiss.

*foto: Zsoli Jeffwarder

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    ?!?
    Oare cine va "stinge lumina" in sportul MURES-an..???!

    cu 4 ani în urmă (07.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!