Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Energia Rovinari bifează cea de-a 6-a victorie stagională

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
25.11.2012


63-59

16 - 16, 7 - 15, 20 - 16, 20 - 12



Statistcă 

 

Etapa a 9-a a consemnat pentru Energia Rovinari o noua victorie stagională, de data această în față formației BC Mureș Târgu Mureș. Gorjenii au revenit într-un mod surpinzător pe finalul partidei și s-au impus în prorpiul fief cu scorul de 63 la 59.    

Confruntarea nu a debutat nici pe departe în tonul în care gazdele se așteptau, elevii lui Slobodan Nikolic suferind de această dată în atac. Cu un total de doar 23 de puncte, dintre care doar 7 marcate în actul al doilea, Louis Darby și compania au intrat la cabine cu un dezavantaj de 8 puncte,la scorul de 23-31.    

Deși o schimbare radicală a avut loc în repriza secundă, aceasta nu a fost imediată. Gorjenii au reintrat în joc mai mobilizați, însă și așa diferența consemnată la jumătatea sfertului 3 era de 13 lungimi. Aportul lui David Steffel dar și al celorlalți coechipieri a început însă să vină pe parcurs, iar Energia să recupereze ușor, ușor din handicap. Sub presiunea unui public numeros, echipa lui Srecko Sekulovic a rămas în pană de idei, astfel că în ordinea enumerării lor: Darko Vujajic, Stefan Atanackovic și fostul jucător mureșan, Flavius Lăpuște au izbutit fiecare câte o reușită din spatele semicercului, aducându-și echipă la cârmă meciului, scor 54 la 53 după 4 minute trecute din scenă finală.    

O răsturnare de situația a avut loc însă în ultimele 5 minute ale confruntării, pe fondul unei relaxări premature ale echipei gazdă. Oaspeții au revenit în forță, principalul artizan fiind același  Branko Cuic, care și-a luat în serios rolul de antrenor din teren, întorcând scorul în favoarea echipei sale - 57-59. La polul opus, însă același Louis Darby avea să fie cel care va fi decis deznodământul întregii partide. Americanul, aflat pe toate planurile de la a recupera până la a marca, a închis tabela de marcaj prin o ultima liberă marcată din spatele liniei de pedeapsă, aducând victoria echipei sale prin coșul de 3 puncte marcat cu mai puțin de 1 minut înainte de final.    

Cu toate că a reușit să se impună, Energia a avut procentaje modeste, atât din acțiune ( 40%-2 puncte, 34%-3 puncte), dar și de la libere(61%). De partea cealaltă, vizitatorii nu s-au aflat mai departe de oponenții lor, înregistrând procentaje de 47%-2 puncte, 31%-3 puncte și 71%-aruncări libere. Chiar și așa, amfitrionii au surclasat echipă adversă sub panou, acolo unde s-a conemnat un raport de 40 la 28 recuperări. Totodată, trupa lui Slobodan Nikolic a avut un total de 21 de pase decisive, în ciuda faptului că Louis Darby a reușit a treia parte din punctele întregii echipei. La polul opus, cele 14 assist-uri au scos în evidența jocul individualist și bazat mai mult pe aportul sârbului, Branko Cuic.    

Remarcați ai meciului:

CS Energia Rovinari: Louis Darby: 25 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 24 eff.; Flavius Lăpuște: 14 puncte, 9 recuperări, o pasa decisivă, 16 eff.; David Steffel: 9 puncte 11 recuperări, 4 pase decisive, 16 eff.    

BC Mureș Târgu Mureș: Branko Cuic: 21 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 23 eff.; Vaidotas Peciukas: 10 puncte, 3 pase decisive, 5 recuperari, 14 eff.; Matija Ceskovic: 10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 6 eff.

În următoarea etapă, echipa gorjană se va deplasa în Capitală, acolo unde va întâlni formația municipală, în timp ce mureșenii vor primi vizita celor de la U Mobitelco Cluj Napoca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!