Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Etapa a 20-a demarează cu duelul Timișoara - Oradea

Adrian Micinic

Adrian Micinic
31.01.2013

Liga Națională

Etapa a 20-a

Sala Constantin Jude

13-6 Fișa Meciului 18-1

Etapa a 20-a în Liga Națională de baschet masculin - ediția 2012/13, demarează vineri (01.02), cu un meci extrem de interesant. Vicecampioana în exercițiu a României, BC Timișoara, primește vizita liderului la zi al campionatului, CSM Oradea. Confruntarea va avea loc la Sala Constantin Jude din Timișoara, în transmisiune directă la DigiSport.

Confruntarea opune o echipă în criză de rezultate, cu precădere în ultima perioadă, respectiv una care nu contenește să se autodepășească și chiar să stabilească un reper foarte greu se depășit. Concret, BC Timișoara are o victorie în ultimele patru jocuri disputate, iar CSM Oradea vine după o serie de 14 victorii consecutive.

Din punct de vedere pur baschetbalistic echipa din Timișoara se anunță un adversar extrem de dificil pentru orice adversar. Valoarea individuală extraordinară a jucătorilor care alcătuiesc lotul, capacitatea acestora de a dezvolta un baschet de înalt nivel, respectiv faptul că majoritatea sportivilor sunt foarte bine pregătiți și construiți din punct de vedere fizic sunt fapte ce nu pot fi puse la îndoială. Marele semn de întrebare rămâne capacitatea echipei de a juca corect din punct de vedere tactic și de asemenea, de a beneficia de idei și soluții din acest punct de vedere în timpul desfășurării jocului. În plus, atmosfera e posibil să nu fie cea mai potrivită în acest moment, dar o victorie în fața liderului ar putea avea darul de a repara lucrurile la acest capitol.

De cealaltă parte se află o echipă a lui CSM Oradea extrem de potentă din punct de vedere al jocului colectiv dezvoltat. Bihorenii nu strălucesc individual însă acest lucru nu înseamnă că jucătorii lui Cristian Achim nu sunt capabili de realizări importante și mai ales utile echipei.

Timișoara este extrem de periculoasă pe poziția 1, Zlatko Jovanovic fiind omul de bază al echipei. De asemenea, bănățenii pot să fie periculoși pe faza ofensivă atât la interior cât și din afara semicercului. Numărul impresionant de jucători capabili să înscrie cu generozitate respectiv în momente importante ale jocului sunt lucruri pe care orădenii vor încerca să le controleze.

În schimb, Oradea mizează în principal pe jocul la interior. Deși nu are un pivot care să impresioneze prin calități fizice, Sasha Topcov domină spațiul de trei secunde ărin plasament și capacitatea de a puncta cu ușurință. Mobilitatea acestui jucător este exploatată la maxim de jucătorii de creație ai echipei.

Se anunță interesant modul în care antrenorii celor două echipe vor folosi jucătorii și în ce alcătuiri o vor face. Bănățenii par să aibă mai multe soluții și prin prisma faptului că dispun de șapte jucători străini de certă valoare. în schimb, Oradea mizează pe omogenitate și ar trebui să aibă de cîștigat pe acest aspect. Totuși, rămâne de văzut dacă antrenorul CSM-ulu va apela la o formulă cu talie sau va miza pe capacitatea tridentului de fundași Franklin - Maric - Dillon ce a crea situații de superioritate pe creație și viteză.

Bănățenii ar putea avea trei absențe în acest meci. Cu certitudine Dragoș Andrei și Andrei Căpușan vor absenta și e posibil ca Daniel Tudosă să fie nevoie să spună pas. În schimb, CSM Oradea are lotul complet pentru jocul de la Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!