Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Euroliga Feminină - CSM Targoviste suferă a 4-a înfrângere

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
14.12.2012


66 - 62

(23-13, 12-17, 15-16, 16-16)

joi, 13 decembrie

6-1    3-4

Dâmboviţencele încep curajos partida şi conduc în două rânduri la câte 4 puncte (0-4 respectiv 4-8) graţie coşurilor marcate de Currie şi Robbins, dar cedează iniţiativa în ultimele 3 minute şi jumătate ale primului sfert când de la 8-9 gazdele se desprind la 23-9. Miljkovic şi Tikhonenko reuşesc să reducă diferenţa la 10 puncte chiar înainte de prima pauză.

Gazdele continuă ceea ce au început în primele 10 minute şi Lavender duce italiencele la 14 lungimi dar de aici începe cursa de urmărire a campioaneleor României. Fetele lui Dikeoulakos recuperează punct cu punct şi cu mai puţin de două minute rămase până la pauză mare Currie reduce diferenţa la un punct. De această dată finalul de sfert este al italiencelor şi după 20 de minute de joc diferenţa este de doar 5 puncte: 35-30.

Deşi Lavender domină sub panouri înscriind coş după coş şi blocând aruncările oaspetelor, târgoviştencele îşi adjudecă la limită sfertul al treilea şi finalul de meci se anunţă unul nerecomandat cardiacilor.

Mărginean, Bjelica şi Currie menţin ecartul faţă de gazde la 2-3 puncte până cu un minut şi jumătate înainte de final când Masciadri marchează de la distanţă şi italiencele se desprind la 66-60. La faza imediat următoare Currie e sancionata cu fault ofensiv şi descalificată pentru a 5-a greşeală personală şi în afară de o aruncare de 2 puncte marcată de Robbins, dâmboviţencelor nu le mai iese nimic şi partidă se termină 66-62.

Remarcatele partidei au fost: Jantel Lavander (26 puncte, 10 recuperări, 3 capace), Danielle Mc Cray (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) din tabăra învingătoarelor, respectiv Milka Bjelica (9 puncte, 16 recuperări, 3 pase decisive şi 2 intercepţii), Jillian Robbins (12 puncte, 7 recuperări, 2 intercepţii) şi Monique Currie (14 puncte, 2 recuperări, 2 intercepţii).

Compatriata noastră Gabriela Mărginean a avut o seară mai puţin reuşită, având un procentaj de doar 35,7% la aruncările din acţiune  dar a contribuit cu 11 puncte, 5 recuperări şi o pasa decisivă la jocul echipei sale.

În concluzie rămânem cu regretul pentru neatenţiile din finalul primului sfert, neatenţii care au privat campioana României să-şi ia o binemeritată revanşă împotriva echipei ce a învins-o la limită la debutul în Euroligă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!