Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. Cătălin Tănase: "Am fost în Siria şi am rămas impresionat de proiectul acestei federaţii"

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
20.07.2011

Noul selecţioner al naţionalei feminine de senioare a Siriei, tehnicianul român Cătălin Tănase, a declarat, miercuri, pentru totalbaschet.ro, că oferta primită din partea arabilor a fost una tentantă şi a acceptat acest contract deoarece a fost vorba despre o provocare şi despre un plan de pregătire foarte bun.

Cătălin Tănase a susţinut câteva antrenamente
în Siria şi a fost foarte apreciat de oficialii din
cadrul federaţiei de specialitate ai acestei ţări

Întrebat cum a fost contactat de federaţia siriană, Cătălin Tănase a răspuns pentru totalbaschet.ro: "Oferta a venit printr-un agent din acea zonă, am fost propus pentru acest post, am căzut de acord asupra contractului şi apoi am fost să văd condiţiile pe care le ofereau cei din Siria".

Referitor la ceea ce a văzut în Siria, tehnicianul român a spus: "Au condiţii foarte bune de antrenament. Cei de acolo mi-au propus să preiau naţionala de senioare a Siriei, reprezentativă care în luna decembrie va participa la Cupa Ţărilor Arabe. Federaţia siriană are un proiect foarte interesant, în această perioadă fiind deschise două campuri naţionale la nivel de juniori sub 16 şi sub 20 de ani, atât la masculin cât şi la feminin. Eu voi coordona aceste grupe care se pregătesc la Damasc şi la Aleppo".

Tehnicianul român va pregăti şi lotul de tineret

Cătălin Tănase va antrena cele două grupe până în luna septembrie, după care va prelua selecţionata feminină sub 22 de ani a Siriei, formaţie din care va selecţiona câteva jucătoare pentru prima reprezentativă. "Este, de fapt, un lot de tineret care ne va permite să mai aducem încă patru sau cinci baschetbaliste la echipa mare", a explicat fostul tehnician al celor de la MCM Târgovişte.

"Federaţia lor vrea să revitalizeze baschetul şi tocmai de aceea au apelat la antrenori din străinătate. Oficialii forului din Siria vor să îmbunătăţească nu numai calitatea sportivilor ci şi cea a tehnicienilor prin mai multe stagii de perfecţionare organizate pe anumite perioade", a încheiat Cătălin Tănase.

Fostul antrenor al echipei MCM Târgovişte a mai adăugat, pentru totalbaschet.ro, că "principala problemă este că, la ora actuală, în Siria, nu există competiţii". "Copiii se pregătesc doar în campuri şi este destul de greu să-i motivezi în condiţiile în care nu se desfăşoară meciuri", a completat Cătălin Tănase.

Referitor la condiţiile de pregătire din Siria, Cătălin Tănase a explicat: "Au tot ceea ce trebuie pentru a se face performanţă. Săli de forţă şi de recuperare, bazin, saună, toate anexele necesare. Eu voi locui la un hotel de patru stele care se află la doar cinci minute de sală, o construcţie cu o capacitate de aproximativ cinci mii de locuri".

Nu s-a întâlnit cu jucătoarele, însă le-a urmărit pe dvd-uri

Perioada pe care Cătălin Tănase o va petrece în Siria nu este una determinată. "Contractul meu nu este numai până în luna decembrie 2011, atunci când va avea loc Cupa Ţărilor Arabe. Înţelegerea dintre mine şi federaţie este şi după această perioadă deoarece doresc să continui coordonarea loturilor feminine ale Siriei şi după această perioadă", a precizat tehnicianul.

Chiar dacă nu şi-a văzut jucătoarele, Cătălin Tănase a studiat câteva dvd-uri. "Am urmărit Final Four-ul campionatului intern din Siria. De la echipele participante la această competiţie sunt selecţionate cele mai multe sportive în lotul naţional. Au un stil de joc diferit de cel practicat în România. Este unul asemănător selecţionatei similare al statului Israel, unde nu există foarte multe baschetbaliste de talie", a încheiat tehnicianul din ţara noastră.

În aceste zile, Cătălin Tănase se află la Bilbao, în Spania, acolo unde este organizat un clinic pentru antrenori. Acest stagiu este coordonat de FIBA Europe, în cunoscuta localitate iberică fiind prezenţi cei mai buni tehnicieni de pe Bătrânul Continent.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!