Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. Divizia A feminină de baschet rămâne în 15 echipe. S-a retras Politehnica Naţional Iaşi!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
17.10.2011

Se pare că nu doar BC Sepsi Sfântu Gheorghe se confruntă cu probleme financiare în Divizia A feminină de baschet. În cursul zilei de luni consiliul de administraţie al echipei Politehnica Iaşi a decis ca echipa să se desfiinţeze datorită rezultatelor modeste înregistrate în startul de campionat da şi datorită unor rectificări de buget. Astfel partida de miercuri dintre CSU Alba Iulia şi Politehnica Iaşi nu se va mai desfăşura, gruparea ieşeană urmând să piardă toate meciurile cu 20-0, iar Divizia A va continua cu doar 15 formaţii.

Total Baschet a luat legătura cu preşedintele Consiliului Director al clubului CSMS Iaşi, Leonida Antohi care a confrmat
această informaţie declarând că propunerea a fost votată în unanimitate de către consiliul de administraţie.

Da, este adevărat, echipa de baschet feminin Politehnica Naţional Iaşi s-a desfiinţat. În această dimineaţă directorul sportiv Marius Cosoi s-a prezentat în această dimineaţă la club şi a venit cu propunerea ca echipa să nu mai joace în Divizia A datorită unor motive bineîntemeiate. Antrenorul şi-a dat demisia. Rezultatele modeste, nu modeste, chiar foarte slabe au contribuit şi ele la această decizie, iar cheltuielile sunt prea mari pentru ca să putem continua. Politehnica Iaşi este un club de performanţă şi nu putem să ne permitem să stăm pe ultimul loc cu o echipă care a avut condiţii bune, nu grozave, dar decente.

Întrebat dacă decizia se poate schimba acesta a răspuns negativ.

Decizia e 100% luată. Consiliul de administraţie a votat luni, în unanimitate, propunerea directorului sportiv. Doamna Toacală m-a sunat şi i-am însuşit punctul de vedere însă făcând un calcul la ceea ce se va întâmpla în acest final pentru că noi avem 10 echipe în prima divizie şi cheltuielile sunt foarte mari în timp ce echipa este pe ultimul loc. De asemenea presa locală scrie "ciuca bătăilor, nu îs în stare să bată nişte copile" prin ziare, pentru că echipa Olimpiei Bucureşti de duminică a fost formată din junioare foarte frumos aşezată, în timp ce studentele noastre nu s-au ridicat la acest nivel. Astfel lumea nu mai vine la sală şi nu ne face o plăcere acest fapt. Nu putem să continuăm aşa. Pentru clubul nostru nu cade să stăm la coada clasamentului. Am stat un an doi, trei, patru, e al cincilea şi dacă nu se poate nu avem ce face.

Referitori la banii care erau alocaţi echipei feminine de baschet Leonida Antohi afirmă că aceştia se vor îndrepta către echipa de rugby feminin.

Banii care erau alocaţi echipei feminine se vor îndrepta în altă parte, nu la echipa de baschet masculin. Noi avem o echipă de studente care sunt campioane şi joacă în lotul naţional de rugby şi nu au niciun fel de condiţii, iar astfel am preluat această echipă care are un viitor în faţă. În ziua de azi avem o sumedenie de campioni care se pregătesc pentru Londra, echipa de şah este campioană naţională şi aşa mai departe. Noi suntem un club de performanţă nu aruncăm aşa cu banii degeaba.

Din câte se pare americancele vor încerca să îşi găsească un angajament în altă parte.

Americancele sunt competitive pentru o echipă de mijlocul clasamentului. Cred că îşi vor găsi un agajament în altă parte. Federaţia nu ia în considerare contractele. Nouă ne-au plecat jucătorii cu contract fără nicio problemă de exemplu Amărghioalei a plecat la Craiova deşi avea contract cu noi. Federaţia spune clar, contractele se fac între club şi persoană. Au fost contracte cu jucătoarele noastre, 1000 de dolari masă şi casă. Au avut condiţii bune.

În final oficialul ieşean şi-a exprimat regretul pentru dezfiinţarea echipei de baschet feminin.

Ne pare foarte rău pentru că dacă tragem o linie pe hartă de sus de la Cluj în dreptul Braşovului nu mai există baschet la Divizia A decât la Iaşi. Noi am făcut eforturi extraordinare ca să menţinem echipa Divizionară A masculin. Sunt trei patru jucători în loturile naţionale şi îi lăsăm să joace că nu se retrogradeză şi băieţii câştigă experienţă. Unii au spus că am făcut bine alţii că nu am făcut bine dar noi vrem să creştem copiii de la Iaşi. Avem satisfacţia că sunt jucători din Iaşi în timp ce la fete nimeni nu este din Iaşi.

Preşedinta FRB Carmen Tocală încearcă să îi determine pe ieşeni să îşi schimbe decizia însă e puţin probabil ca acest lucru să se întâmple.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!