Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. Gică Popescu vorbeşte despre baschet: "Înfiinţarea unei Ligi Profesioniste ar fi o idee fenomenală în România"

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
17.10.2011


Gică Popescu (primul din dreapta, rândul de sus)
a asistat la un meci de baschet al echipei
CSM Târgovişte, alături de Carmen Tocală
FOTO: Marius Tudor

Gică Popescu este unul dintre cei mai cunoscuţi jucători de fotbal din lume. Câştigător al Cupei Cupelor, Cupei UEFA şi Supercupei Europei, actualul preşedinte onorific al echipei FC Chindia Târgovişte a ajuns şi la meciurile de baschet ale formaţiei CSM Târgovişte, alături de primarul Gabriel Boriga şi de preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.

Omul de afaceri a acceptat să vorbească pentru totalbaschet despre situaţia sportului cu mingea la coş din ţara noastră, recunoscând însă că "părţile tehnice" nu sunt punctul său forte şi că "baschetul nu este un domeniu în care să mă pricep foarte bine". Gică Popescu a mai spus că a fost încântat de modul cum a evoluat echipa CSM Târgovişte atât în campionat cât şi în Cupa României.

"Faptul că eu am început să merg la meciuri de baschet înseamnă că-mi place acest sport. Este important şi vreau să transmit un semnal copiilor mei, în primul rând, pe care vreau să-i îndrum către sport. Toată lumea ar trebui să fie educată pentru a veni către sport. Eu m-aş bucura ca lumea să vadă în noi un exemplu de urmat", este de părere preşedintele de onoare al echipei Chindia Târgovişte.

Gică Popescu ştie că baschetul românesc nu se află la un nivel ridicat pe plan european şi a făcut comparaţie cu cel iberic: "Este acelaşi lucru ca valoare. Dacă vreţi, putem să facem o transpunere între fotbalul din Spania şi cel din România şi baschetul din Spania şi cel din România. Valoarea este cu mult mai mare şi infrastructura diferă enorm". Pe vremea când evolua în Spania, Gică Popescu a mers frecvent la partidele de acasă ale echipei de baschet masculin din Barcelona.

Cum şi baschetul este pe punctul de a deveni un sport cu adevărat profesionist, Gică Popescu a precizat: "Înfiinţarea unei Ligi Profesioniste în România mi se pare o idee fenomenală deoarece, în aceste condiţii, jucătorii şi jucătoarele de baschet ar lua acest lucru exact ca pe o profesie şi nu ca un hobby plătit, ca să spunem aşa. Este important să se oficializeze o astfel de ligă şi nu numai în baschet, în orice sport de la noi în care ai un anumit nivel ca acesta să devină profesionist".

Pentru a ajunge la o treaptă superioară, Gică Popescu a spus că este nevoie şi de susţinere materială. "Nu ştiu câtă susţinere financiară are baschetul la noi deoarece, din punctul meu de vedere, este foarte greu ca echipele să devină profesioniste şi să putem spera la o Ligă Profesionistă", a punctat omul de afaceri.

Referitor la ce trebuie făcut pentru a reveni în top pe plan mondial, Gică Popescu a declarat: "E nevoie de o anumită tradiţie pentru a putea ajunge la rezultate de prestigiu pe plan mondial, tradiţie pe care nu o avem, la ora actuală. Ea trebuie acum construită, aşa cum a fost construită în handbal şi în fotbal, după Revoluţie. În aceste vremuri este greu să refaci aşa ceva".

Întrebat dacă ar fi tentat să investească într-o echipă de valoare din baschetul românesc, Gică Popescu a precizat că nu va face acest lucru deoarece nu doreşte să se implice într-un domeniu pe care nu-l cunoaşte foarte bine. "Nu voi băga bani în baschet pentru că nu mă pricep. De multe ori am dubii că mă pricep şi la fotbal. Eu am învăţat un lucru în viaţă şi anume acela ca să faci exact ceea ce ştii mai bine. Eu mă implic acolo unde cred că ştiu, în rest las pe alţii să se implice în alte sporturi", a încheiat fostul titular de drept al echipei naţionale de fotbal.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!