Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

EXCLUSIV. România nu va avea nicio o reprezentantă în Euroliga feminină

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
18.05.2011

Chiar dacă, din sezonul 2011-2012, ţara noastră ar fi avut dreptul să înscrie o echipă în Euroliga femină, ceea ce ar fi însemnat o premieră pentru baschetul românesc, oficialii campioanei ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad au declarat că acest lucru nu va fi posibil decât, cel mai probabil, din toamna anului 2012.

Costurile ridicate ale unei competiţii de nivelul Euroligii, lipsa infrastructurii, Sala Sporturilor "Victoria" urmând să intre în renovare pentru desfăşurarea turneului final al Campionatului European Under 16, au făcut ca gruparea ardeleană să se reorienteze către FIBA Europe Cup sau Liga Europei Centrale, întreceri unde va exista bugetul necesar pentru o participare cât mai lungă.

Mai citiţi şi:

Carmen Tocală: "Nu ierarhia campionatului intern îţi dă posibilitatea să evoluezi în Euroligă"

Marcel Urban: "Nu vom participa în Euroligă. Nu putem asigura un buget de 800.000 de euro"

Carmen Tocală a declarat, miercuri, pentru totalbaschet.ro, că ICIM are posibilitatea de a ajunge în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa. Preşedintele Federaţiei Române de Baschet a spus: "Nu ştiu dacă gruparea din Arad se înscrie sau nu în Euroligă, dar în situaţia în care vor solicita acest lucru vor obţine înscrierea".

Răspunsul campioanei României a venit prin vocea managerului Marcel Urban, care a precizat că, pentru a participa în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa, formaţia din Arad ar trebui să aibă un buget estimativ de cel puţin 800.000 de euro, sumă pe care ICIM nu o poate garanta în acest moment. "Din cauza lipsei unui buget obligatoriu, care să ne permită să facem faţă unei asemenea întreceri de anvengură, vom alege, cel puţin sezonul care urmează, fie FIBA EuroCup Women fie tot Liga Europei Centrale", a fost răspunsul dat de Marcel Urban.

În aceste condiţii, wild-card-ul pentru România va fi acordat unei alte ţări care va putea asigura o echipă de top în Euroliga feminină. ICIM Universitatea "Vasile Goldiş" Arad se află, în acest moment, pe locul 52 în clasamentul celor mai bune formaţii din Europa, într-o ierarhie a siteu-ului de specialitate eurobasket.com publicată pe 22 aprilie 2011.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!