Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

F8. Agronomia București și Universitatea Cluj deschid turneul final de la Sfântu Gheorghe

F8. Agronomia București și Universitatea Cluj deschid turneul final de la Sfântu Gheorghe

CS Agronomia București și CS Universitatea Cluj-Napoca se întâlnesc sâmbătă, 25 februarie, în primul sfert de finală al Cupei României la baschet feminin în cadrul Final 8-ului de la Constanța. Duelul o să fie transmis pe FRB TV.

Agro a beneficiat de un oponent facil în primul tur și acest lucru i-a adus echipei bucureștene cifre excelente la nivel statistic. Formația în alb și verde s-a duelat cu Centrul de Excelență, de care a trecut cu 75-48 și 93-41, fiind dubla tranșată la cea mai mare diferență per total în turul inaugural al întrecerii.

Universitatea Cluj a beneficiat de un adversar mai apropiat valoric, Hoya KSE Târgu Secuiesc, diferența făcându-se în retur în favoarea clujencelor. După 69-72 în primul meci, ”U” s-a impus cu 55-51 și s-a dovedit mai bună cu un singur punct la general. Ardelencele au avut a doua medie de capace în turul inaugural al Cupei și cu 35% procentaj din spatele arcului de cerc au fost pe trei în privința acestui detaliu.

În semifinalele ediției 2020/2021 s-au întâlnit Agronomia și ”U” Cluj în Cupa României, atunci alb-negrele având câștig de cauză cu 62 la 47 în Final 4-ul de la Satu Mare. Dintre jucătoarele aflate încă sub contract cu gruparea de sub Feleac, Alexandru Uiuiu a fost lideră atunci în privința punctelor marcate, cu 16.

Mihaela Panait a avut cea mai mare medie de puncte în prima rundă a Cupei, 24.0, cifră pe lângă care a adăugat 11.0 recuperări, 6.0 assist-uri și 5.5 intercepții. De la Agronomia cu medii de double figures stau momentan și Anca Șipoș (14.5 puncte, 12.5 recuperări), respectiv Sarah Priarone (14.0 puncte).

Cea de-a doua marcatoare a întrecerii vine din tabăra Universității Cluj, Tanesha Sutton având 21.5 puncte și 9.0 recuperări în medie. Dintre autohtone cele mai eficiente sunt Alexandra Uiuiu (15.0 puncte, 6.5 recuperări) și Petra Santa (11.5 puncte, 6.5 pase decisive).

Agronomia beneficiază de cifre mai bune la puncte, recuperări, assist-uri, intercepții și eficiență, având un procentaj sensibil mai bun și la linia liberelor. Clujul stă mai bine la procentajele din acțiune și pierde mai puține posesii.

Întâlnirea care deschide turneul final din Sepsi Arena are loc sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 11.00 și o să fie live pe FRB TV.

*foto: u-cluj.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!