Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

F8. BC Sirius Târgu Mureș a recuperat un deficit de 14 puncte și s-a calificat în semifinală

F8. BC Sirius Târgu Mureș a recuperat un deficit de 14 puncte și s-a calificat în semifinală

Astăzi, 25 februarie, la Sfântu Gheorghe, s-au desfășurat sferturile de finală ale Cupei României și, în cel de-al treilea meci al zilei, s-au duelat CSU Olimpia Brașov și BC Sirius Târgu Mureș.

CSU Olimpia Brașov: Biljana Pesovic, Bianca Nan, Bianca Voica, Alexia Frîncu, Anisha George

BC Sirius Târgu Mureș: Keilanei Cooper, Anastasija Podunavac, Rebecca Lipovan, Vita Horobets, Adina Ciciovan

Începutul partidei a fost echilibrat, cu mai multe greșeli de ambele părți și cu o oarecare lipsă de claritate în ofensivă. Când s-a trecut în a doua jumătate a actului inaugural, mureșencele au reușit o secvență mai bună și au realizat un parțial de 7-0, după cinci puncte marcate de Cooper. Astfel, la finalul primului sfert, BC Sirius Târgu Mureș conducea cu 17 la 11.

În actul secund, situația a stat exact invers. Brașovencele au preluat inițiativa, au reușit să egaleze și apoi au continuat să marcheze, primind în schimb puține puncte. George a avut o evoluție dominantă sub panou dar a fost ajutată și de Pesovic, Armanu și Pricop. Time-out-ul și indicațiile lui Carmin Popa nu au avut niciun efect, iar trupa lui Dan Calancea a câștigat sfertul al doilea cu scorul de 20-9, astfel că, la pauză, conducea la cinci puncte: 31-26.

După revenirea de la vestiare, Sirius a marcat cinci puncte la rând și a egalat dar apoi au urmat șapte puncte înscrise de George și alb-albastrele s-au distanțat la zece puncte: 43-33. Popa a solicitat imediat un timp de odihnă însă greșelile au continuat să se adune în tabăra sa, iar adversarele s-au distanțat la 14 puncte. Totuși, finalul sfertului al treilea a aparținut echipei din Târgu Mureș care a realizat un run de 14-6, după mai multe faze tratate superficial de brașovence. Cooper, Hammett și Horobets au fost liderele alb-roșiilor care s-au apropiat la șase puncte: 47-53.

Energizate de prestația din actul precedent, mureșencele au început excelent și actul decisiv și au făcut un run de 10-3 prin care au trecut la conducere, 57-56, revenind astfel de la -14. Această schimbare bruscă de situație a afectat tare moralul echipei din Brașov, care nu a mai reușit să revină în meci. Cu puțin peste 200 de secunde rămase până la final, Sirius s-a distanțat la nouă puncte, 69-60, iar Calancea a cerut un time-out. După reluarea jocului, jucătoarele Olimpiei Brașov au reușit câteva faze bune în apărare, însă nu au fructificat în ofensivă și BC Sirius Târgu Mureș s-a impus cu 73 la 63.

Cele mai bune baschetbaliste din tabăra câștigătoare au fost Keilanei Cooper (26 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Tazsa Hammett (19 puncte, 9 recuperări) și Rebecca Lipovan (16 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Anisha George (26 de puncte, 18 recuperări) și Ecaterina Armanu (18 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

În penultimul act, BC Sirius Târgu Mureș se va duela cu învingătoarea disputei dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Alexandria. Acest meci va avea loc mâine, 26 februarie, de la ora 19:00, tot la Sepsi Arena.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!