Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

F8. CS Agronomia București este prima semifinalistă a Cupei României la baschet feminin

F8. CS Agronomia București este prima semifinalistă a Cupei României la baschet feminin

CS Agronomia București a obținut biletele pentru semifinalele Cupei României la baschet feminin, după 60-59 cu CS Universitatea Cluj-Napoca, sâmbătă (25.02), în debutul Final 8-ului de la Sfântu Gheorghe. Gruparea din Capitală revine astfel în penultimul act al întrecerii după doi ani de la precedenta performanță de acest gen.

Agronomia: Mihaela Panait, Alexis Cortez, Maria Militaru, Anca Șipoș, Alexandra Bobar

”U” Cluj: Petra Santa, Kincso Kelemen, Alexandra Uiuiu, Tanesha Sutton, Yevheniia Putra

Meciul a debutat sub nota echilibrului, ambele echipe fiind la conducere în primele cinci minute, ”U” reușind să se ducă la 6-10 prin layup-ul lui Sutton. Clujul a ajuns la un run de 11-3 și Uiuiu scutura plasa de la distanță pentru a pune opt puncte între, apoi diferența a crescut cu încă o triplă, din partea lui Kelemen (11-20). Ecartul a devenit unul format din două cifre în favoarea alb-negrelor, diferența maximă fiind de 13 puncte în sfertul inaugural, perioadă pe care ”U” a terminat-o cu 14-26.

Agronomia a deschis sfertul al doilea cu un run de 12-0, Kovacs, Panait și Cortez fiind marcatoarele echipei în decurs de cinci minute și cea din urmă egala situația, 26-26. Sutton înscria pentru ”U” Cluj la mai bine de cinci minute și jumătate după debutul parțialului, apoi Putra și Uiuiu aveau să refacă un ecart de trei posesii (28-35), la pauză scorul fiind 30-38 în favoarea ardelencelor.

Uiuiu marca primele puncte din repriza secundă, după care Agronomia răspundea cu un run de 7-0 și ecartul era de o posesie, 37-40. Șipoș prelungea seria excelentă a grupării bucureștene și restabilea egalitatea cu o aruncare de trei puncte, Clujul oferind o replică prin reușitele lui Uiuiu, Putra și Chiș, iar scorul devenea 40 la 47. Universitatea Cluj a rămas în avantaj pe finalul sfertului și în parțialul decisiv se intra cu 44-49.

Două minute au trecut până la primul coș din sfertul patru, layup-ul lui Kovacs fiind bun pentru 46-49, apoi Clujul răspundea prin Kelemen, care își împărțea perechea de libere. Cortez scutura plasa de la distanță cu patru minute rămase pe cronometru și reducea handicapul la un singur punct, Universitatea Cluj fiind fără reușită din acțiune în acest parțial până la layup-ul lui Putra de la 49-52. Șipoș egala cu un coș de trei puncte (54-54), Putra ajungând apoi la linia de fault și punea două puncte între cele două echipe, venind rândul Mihaelei Panait să egaleze tot prin două libere. Cortez a înscris de la semi-distanță și Agronomia prelua conducerea cu opt secunde înainte de final și în cele din urmă s-a terminat cu 60-59 pentru gruparea bucureșteană, după ce clujencele și-au ratat ultimul atac normal și Anca Șipoș a irosit două libere.

Alexis Cortez a terminat cu 20 de puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive, în double figures de la Agronomia fiind și Anca Șipoș (18 puncte, 9 recuperări). Yevheniia Putra (17 puncte, 8 recuperări), Alexandra Uiuiu (16 puncte, 7 recuperări, 6 assist-uri) și Kincso Kelemen (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) au fost în double figures pentru ”U”.

Agronomia București o să se dueleze duminică, 26 februarie, în prima semifinală a Cupei României la baschet feminin cu învingătoarea duelului dintre FCC Baschet UAV Arad și KSE Târgu Secuiesc.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!