Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

F8. FCC Baschet UAV Arad se califică fără emoții în semifinalele Cupei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.02.2023

F8. FCC Baschet UAV Arad se califică fără emoții în semifinalele Cupei României

FCC Baschet UAV Arad este a doua semifinalistă de la Final Eight-ul Cupei României la Baschet Feminin. Elevele lui Bogdan Bolj au trecut de KSE Târgu Secuiesc cu scorul de 83-52 și s-au calificat în penultimul act, unde vor da piept cu Agronomia București.

FCC Baschet UAV Arad: Nina Bogicevic, Brankica Hadzovic, Anamaria Ciotir, Veatriki Akathiotou, Sheniqua Greene

KSE Târgu Secuiesc: Ines Corda, Beata Bara Nemeth, Boglarka Biszak, Milica Mitrovic, Briana Wilson

Partida a debutat cu două reușite ale lui Greene și Hadzovic. Biszak a marcat prima pentru covăsnene, înaintea unui and-one al lui Greene. Tot ea a dus diferența de pe tabelă în double-digits pentru prima oară (12-2). Mitrovic a răspuns cu un coș de la semi-distanță, iar Mitrovic și-a ținut echipa în meci cu două libere. Bogicevic a marcat prima triplă a confruntării. Pyka i-a urmat exemplul și a stabilit scorul după primul sfert: 24-9.

Al doilea parțial a debutat cu o triplă a lui Corda. Mirne Nagy și Greene au replicat cu șase puncte consecutive pentru Arad. Mitrovic din interior și Corda cu o nouă triplă au întrerupt run-ul adversarelor și au dus scorul la 30-17. Cea din urmă a repetat isprava și a bifat al treilea său coș de afară din acest sfert, înainte ca Bogicevic să îi urmeze exemplul. Tot Corda a răspuns cu un coș de trei puncte și a dus scorul la 33-25. Baschetbalistele pregătite de Bogdan Bulj au pus piciorul pe pedala de accelerație, iar la pauza mare au intrat cu un avans de 19 puncte (46-27).

Baptiste a lovit prima de la linia de libere, iar Pyka a majorat avansul cu un coș de afară. Mitrovic a lovit și ea din spatele semicercului, înainte ca Greene și Baptiste să înscrie patru puncte la rând, ce au dat startul unui run de 11-0, întrerupt de layup-ul lui Bara Nemeth și de tripla lui Corda, care duceau scorul la 61-35. Bogicevic a închis sfertul al treilea cu un coș de afară și scorul înaintea actului decisiv era 66-37.

Primele coșuri din acțiune în ultimul sfert le-au aparținut lui Biszak și Hawks. Vaida a răspuns de la semi-distanță. Baptiste a lovit de la libere, înainte ca Hawks să aducă patru puncte pentru echipa sa. Diferența a ajuns în cele din urmă la 30 de puncte datorită lui Baptiste. În cele din urmă, FCC UAV Arad s-a impus cu 83-52. 

Trinity Baptiste a venit cu puncte de pe banca Aradului. Nina Bogicevic a totalizat 18 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Sheniqua Green le-a urmat pe cele două cu 17 puncte și 6 recuperări. De partea cealaltă, Ines Corda a fost cea mai bună jucătoare cu 17 puncte înscrise.

În semifinale, FCC Baschet UAV Arad va juca cu Agronomia București. Disputa este programată duminică, 26 februarie, de la ora 16:00.

*foto: Facebook/FCC UAV Arad

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!