Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

F8. Gazdele turneului joacă cu CSM Alexandria în ultima partidă din sferturile Cupei României

F8. Gazdele turneului joacă cu CSM Alexandria în ultima partidă din sferturile Cupei României

Ultimul sfert de finală din Sepsi Arena le pune față în față sămbâtă, 25 februarie, pe Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și CSM Alexandria. În acest duel Final 8-ul de la Sfântu Gheorghe se întâlnesc două echipe aflate la poli opuși în campionat.

Atât Sepsi, cât și CSM Alexandria au trecut cu dublă victorie de primul tur al Cupei României la baschet feminin, deținătoarea ultimelor cinci trofee reușind asta într-o manieră mai clară. Sepsi-SIC a eliminat-o pe CSM Constanța cu 153-125 la general, iar CSM Alexandria a trecut cu 111-107 de BC Sirius Târgu Mureș, formație care a prins și ea Final 8-ul din postura de lucky loser.

Nu o să fie primul duel între Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Alexandria în Cupă, acestea întâlnindu-se chiar anul trecut în semifinale, unde covăsnencele nu au avut probleme și s-au impus cu 113 la 52. Între echipele din cele două orașe au avut loc întâlniri și în alte ediții ale CRBF, pe când denumirile cluburilor erau diferite. În arhiva frbaschet.ro apar dueluri în 2009/2010 și 2013/2014, de fiecare dată câștig de cauză având Sepsi.

Cifrele din turul inaugural o ajută pe Sepsi să fie în Top 3 la puncte, recuperări, assist-uri, capace, procentajele de la libere, două și trei puncte, respectiv eficiență. CSM Alexandria a fost a doua cea mai eficientă la linia de fault în turul inaugural și stă mai bine decât adversara doar la media de intercepții și are mai puține posesii pierdute.

Câștigătoarea ultimelor cinci ediții ale Cupei României este fără înfrângere pe plan intern în sezonul 2022/2023, singurii pași greșiți fiind în competițiile europene, acolo unde Sepsi s-a oprit în optimile EuroCup. CSM Alexandria, de partea cealaltă, are alături de CSM Târgoviște cel mai slab bilanț în Liga Națională.

Privind statisticile din primul tur al Cupei, Khadijiah Cave a fost cea mai eficientă jucătoare de la Sfântu Gheorghe (20.0 puncte, 14.0 recuperări), în double figures aflându-se alte trei sportive și Nicoleta Mititelu a fost baschetbalista autohtonă cu cea mai bună medie de puncte, 11.5. Sara Hamson a prins un meci cu 15 puncte și 7 recuperări pentru Alexandria, dintre sportivele cu două partide în Cupă cea mai bună fiind Kizzah Angelica de Jesus Maltezo (10.5 puncte, 4.0 recuperări, 2.5 intercepții), iar Mihaela Andreea Mazilu a contribuit cu 6.5 puncte, 3.5 pase decisive și 3.0 intercepții dintre românce.

Duelul dintre Sepsi-SIC și CSM Alexandria este cel care trage cortina peste sferturile de finală în Cupa României la baschet feminin. Partida va avea loc sâmbătă, 25 februarie, de la ora 20.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!