Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

F8. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe câștigă pentru a opta oară Cupa României

F8. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe câștigă pentru a opta oară Cupa României

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a controlat de la început până la final duelul cu FCC Baschet UAV Arad din încheierea Final 8-ului Cupei României la baschet feminin. Covăsnencele au câștigat cu 109-63 luni seara (27.02) și au cucerit pentru a opta oară trofeul.

Sepsi: Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Borislava Hristova, Maria Jespersen, Khadijiah Cave

Arad: Brankica Hadzovic, Nina Bogicevic, Veatriki Akathiotou, Anamaria Ciotir, Sheniqua Greene

Deținătoarea ultimelor cinci trofee în Cupa României a început perfect finala și conducea cu 9-0 după două minute, Greene fiind cea care a marcat primele puncte ale Aradului. Tripla lui Hristova desprindea formația din Covasna la 17-5, apoi diferența devenea de 20 de puncte între cu un minut și jumătate până la finalul sfertului inaugural, după o nouă reușită de la distanță semnată de Jespersen (34-14). Sepsi avea să încheie primul parțial cu un total de 40 de puncte marcate, primind în schimb 19.

Un run de 7-0 ajuta formația din Sfântu Gheorghe să meargă la 52-23 aproape de jumătatea celui de-al doilea sfert, Akathiotou împărțindu-și liberele și oprea parțialul gazdelor. Urmau apoi la linia de fault Jespersen, Godri Părău și Ghizilă, cea din urmă ducând diferența la +33, iar cu două minute înaintea pauzei Cave puncta pentru 61-26. Ecartul maxim în prima repriză s-a înregistrat la pauză, acolo unde Sepsi-SIC avea 66-30.

În debutul reprizei secunde covăsnencele au fost în mai multe rânduri aproape să pună 40 de puncte între, Jespersen fiind cea care a înscris a 10-a triplă a gazdelor la 75-36. Ghizilă continua cu un layup prestația excelentă în atac pentru Sepsi și se mergea la 81-41, avantajul maxim din acest parțial fiind de 44 de puncte și gruparea în alb și verde intra în parțialul final al Cupei României cu 92-48 pe tabelă.

Aradul a avut ofensiva puțin mai bună în primele minute din parțialul cu numărul patru (95-57), Jespersen având nevoie de îngrijiri medicale cu șapte minute rămase din finală și Hristova a fost cea care a ajutat formația covăsneană să depășească suta (101-61). În cele din urmă Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe avea să se impună cu 109 la 63 și a cucerit pentru a opta oară în istorie trofeul Cupei României la baschet feminin, dintre acestea șase fiind la rând.

Maria Jespersen a ieșit în evidență cu 31 de puncte (6/8 de afară), 10 recuperări și 3 pase decisive, următoarele în double figures pentru Sepsi fiind Khadijiah Cave (21 de puncte, 15 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive), Borislava Hristova (18 puncte, 6 assist-uri, 5 recuperări) și Annemarie Godri Părău (11 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări).

Trinity Baptiste a replicat cu un double-double format din 23 de puncte și 12 recuperări, Nina Bogicevic urmând-o cu 10 puncte și 2 recuperări din tabăra lui FCC Baschet UAV Arad..

*foto: Facebook Sepsi-SIC

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!