Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Fără Watson și Stipanovic, U-Banca Transilvania o învinge pe Rapid București

Fără Watson și Stipanovic, U-Banca Transilvania o învinge pe Rapid București

Miercuri, 2 februarie, Rapid București și U-BT Cluj-Napoca au disputat în devans un meci din etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După o primă repriză echilibrată, oaspeții au apăsat pedala de accelerație și au obținut a 17-a victorie în campionat: 89-70.

Alb-negrii trebuiau să evolueze marți, 1 februarie, în Ucraina, împotriva lui Prometey, însă partida a fost amânată din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19 depistate în rândul grupării ucrainiene. Fiind deja în țara vecină, clujenii au început să caute variante de adversari împotriva cărora să joace în această perioadă. Giuleștenii și-au arătat disponibilitatea de a juca în devans confruntarea din runda a 25-a, astfel că ardelenii s-au deplasat la București, pentru duelul cu Rapid.

În tur, U-Banca Transilvania s-a impus cu scorul de 107 la 75, iar campioana României era considerată favorită și înaintea întâlnirii din această seară, în ciuda faptului că Andrija Stipanovic și Giordan Watson au fost menajați. Oboseala adunată pe drum și-a spus cuvântul și „studenții” nu au jucat la intensitate maximă. La jumătatea actului inaugural, Karel Guzman a destins atmosfera cu două slam-dunk-uri, însă disputa a continuat să se joace într-o viteză inferioară. Luca Vasile a înscris o triplă și un alley-oop, iar Nandor Kuti a marcat ultimele puncte ale primului sfert, ducând scorul la 16-14 pentru echipa sa.

În secvența secundă, gazdele au încercat, în mare parte, să puncteze din afara semicercului, însă aruncările lor nu și-au atins ținta. De partea cealaltă, oaspeții au comis o serie de greșeli, provocate de lipsa de concentrare. Kuti a dus-o pe U-BT la o diferență de opt puncte, dar Rapid a răspuns cu un parțial de 8-2. A urmat o triplă a lui Luca Colceag, iar Marius Bulancea a solicitat un timp de odihnă. În cea de-a doua jumătate a sfertului doi, alb-vișiniii au marcat patru coșuri de trei puncte și au preluat conducerea, dar Brandon Brown, cu un and-one, a stabilit scorul final al primei reprize: 38-37.

Același Brown a fost primul care a înscris și după revenirea de la vestiare iar Ștefan Grasu a dus scorul la 44-37. Clujenii au continuat să domine jocul și au provocat un nou time-out al giuleștenilor. Keith Mosely a reușit două coșuri cu fault, în timp ce Jordan Swopshire a marcat un coș de la distanță. Gazdele au avut șansa revenirii, însă nu au profitat de multiplele turnoveruri ale adversarilor și, înaintea actului decisiv, U-Banca Transilvania conducea cu 67 la 54.

În debutul sfertului patru, ardelenii au continuat să comită o mulțime de greșeli, însă bucureștenii nu au reușit să reducă deficitul la mai puțin de zece puncte. Ba mai mult, în ciuda unui timp de odihnă solicitat de Bulancea, liderul LNBM s-a distanțat tot mai tare și și-a asigurat un final fără probleme. În actul decisiv, s-au remarcat, în mod special, baschetbaliștii autohtoni ai celor două tabere, iar partida s-a încheiat cu scorul de 89 la 70 pentru U-Banca Transilvania.

Ardelenii au avut patru jucători în double-digits: Brandon Brown (14 puncte), Nandor Kuti (12 puncte), Stefan Bircevic (12 puncte) și Luca Colceag (11 puncte). De partea cealaltă, principalii realizatori au fost: Jordan Swopshire (19 puncte), Devin Bookert (15 puncte), Keith Mosely (12 puncte), Wilhelm Brosser (10 puncte).

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 31-1 în acest sezon și se pregătește de duelul cu Filou Oostende din Basketball Champions League. În schimb, Rapid București are trei victorii și 15 înfrângeri, înaintea confruntării cu CSA Steaua București din etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    Echipament
    Nici nu am schimbat echipamentul de Bcl, am jucat direct cu el, s-a văzut putina oboseală, nu ne-am concentrat la începutul partidei. Colceag și Guzman au făcut un meci foarte bun.

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    Echipament
    Nici nu aveau echipamentul din LNBM la ei. Ei s-au dus pregătiți pentru meciul din Ucraina. Oricum, a fost binevenita partida asta, a mai redus din restantele care o sa fie pe final de campionat.

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Cred ca
    cea mai slaba prima repriza facuta de "U" in acest sezon. Sfertul 3 nu l-am vazut pe motiv de pana de energie electrica la mine pe strada si ulterior efectiv nu am vrut sa vad inregistrarea.

    Nu inteleg de unde oboseala la Watson ca nu a jucat prea mult in acest sezon. Chiar credeam ca va fi jucat mult (mai ales in meciurile interne) si odihnit Richard care chiar are nevoie. Sau chiar Brown care aseara a trebuit sa se intrebuinteze mai mult decat o face de obicei in meciurile interne. Iar in cazul lui Stipanovic o fi fost voba de menajare dar cred ca si motiv de "meditatie" si calmare a nervilor. (Vedeti ce s-a mai spus in comentarii de catre specatorii directi din meciul de la Oradea, disputa cu antrenorul)

    Altfel, si la nivel general, cam asa arata un meci nepregatit (chiar daca motivele sunt clare si de inteles in acest caz). La nivelul lui Rapid a fost de genul: "oricum n-avem nicio sansa, sa vedem cum mai putem exersa cate ceva" iar la Cluj singura regula clara pare a fi fost: "Grasu si Colceag vor juca in mod normal tot meciul. Fiecare, alternativ cate un sfert." Pentru ca, dupa evolutia din primul sfert (0-4 din actiune, 3 ratari de langa inel...), in conditii normale nu cred ca Grasu ar mai fi jucat in acest meci in repriza secunda. Restul, ajustam in functie de scor.

    In final este o victorie, un meci mai putin de jucat intr-o perioada care probabil va deveni oricum aglomerata dupa atatea amanari si reprogamari de partide. Felicitari si succes in meciul urmator!

    cu 2 ani în urmă (03.02.2022)
    • Istrate David:

      Watson
      Legat de menajarea lui Watson... El și David Lăpuște nu au făcut deplasarea cu echipa în Ucraina și atunci, venind direct de-acolo la București, probabil că s-a decis să nu mai facă Watson un zbor doar ca să joace împotriva Rapidului.

      cu 2 ani în urmă (03.02.2022)
    • pipzn:

      @Istrate David
      Explicatia dvs. este plauzibila si logica.

      cu 2 ani în urmă (03.02.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca msarto:

      @pipzn
      Cei de la Rapid au fost foarte generosi sa accepte un meci, in devans, fix numai sa nu se aglomereze U, fix cand U avea drum prin Bucuresti. La cat le-a multumit Silva si inainte si dupa meci era normal sa ... "nu le dea cu terenul in cap". Cat despre pregatatit meciul ... noa. Grasu si Colceag sunt "bucuresteni", la meciul cu Steaua au fost familiile lor la sala ... noa

      cu 2 ani în urmă (04.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!