Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Farul Constanța, foarte aproape de o surpriză cu BC Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
03.11.2012

58-60

(23-16, 16-13, 9-14, 10-17)

0-7 Statistică 5-1

 

În cadrul etapei a șasea a LNBM, BC Mureș s-a deplasat la Constanța. 

Deși Farul părea una dintre cele mai ușoare adversare pentru mureșeni, partida a început, în mod surprinzător, cu 10-0 pentru gazde. Și mai surprinzător a fost faptul că această diferență de scor a devenit constantă până la jumătatea partidei, când tabela arăta 39-29 pentru constănțeni și oaspeții păreau pierduți, sau adormiți în teren.

Cu o apărare inexistentă, fără soluții în atac, sub panou, și cu foarte multe mingi pierdute, jocul mureșenilor nu arăta deloc mai profesionist decât cel al echipei nou-promovate; gazdele au comis și ei multe greșeli, dar au dat dovadă de mai multă putere de concentrație și nu s-au dat bătuți ușor nici în a doua parte a partidei.

După pauză, mureșenii parcă s-au trezit în apărare. După ce Farul a adunat 39 de puncte în prima jumătate a meciului, ei nu au izbutit decât 19 în ultimele două sferturi. Însă, chiar și așa, oaspeții au ratat foarte multe atacuri, de multe ori chiar fără a ajunge în poziție de aruncare. Totuși, până la sfârșitul sfertului al treilea au reușit să reducă handicapul la 5 puncte, iar cu șase minute rămase din cele 40 de minute, mureșenii au preluat conducerea printr-o reușită de trei puncte a lui Ciric. Meciul era însă departe de a fi jucat, gazdele revenind în avantaj foarte repede.

La intrarea în ultimul minut de joc, cele două echipe erau la egalitate (58-58), și doi jucători constănțeni erau eliminați pentru cumul de greșeli personale (Minea și Mathis). Cu 14 secunde înainte de final, Peciukas a reușit să marcheze primul său coș în acest meci, care s-a dovedit a fi și coșul victoriei, mureșenii reușindă să reziste 14 secunde în apărare, ajutați de faptul că nu erau încă în penalizare și și-au putut permite un fault fără a trimite gazdele la linia de libere. În ultima secundă, Wallace aruncat din afara semicercului, fiind foarte aproape de a întoarce rezultatul în favoarea gazdelor, dar mingea nu a intrat și timpul de joc s-a terminat la scorul de 58-60 pentru mureșeni.

Per total, ambele echipe au jucat slab. La echipa mureșeană, Andrija Ciric a fost cel mai eficient, reușind 21 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Liviu Dumitru 14 puncte și 3 recuperări, iar Tudor Jucan 6 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții.

Cel mai prolific jucător al gazdelor a fost Jeremi Booth, el reușind 15 puncte, 3 recuperări și 2 intercepții.

În etapa următoare, BC Mureș va primi vizita Universității Craiova, care tocmai a dispus de CSU Sibiu, iar Farul se va deplasa la București, pentru a o întâlni pe CSM.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Farul Constanţa bdevil :

    Mda
    Precizati si sursa fotografiei daca tineti la deontologie. :) Iar in imagine este McFarland, nu Jeremi, daca se vrea o legatura cu realitatea din teren.

    cu 11 ani în urmă (04.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!