Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FC Argeș l-a transferat pe Trey Freeman

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
05.07.2022

FC Argeș l-a transferat pe Trey Freeman

FC Argeș a perfectat încă un transfer pentru noul sezon. Vulturii au reușit să îl semneze pe Trey Freeman, un jucător american în vârstă de 29 de ani care a jucat ultima dată în campionatul Suediei.

Trey este un jucător de poziția unu. În stagiunea recent încheiată, el a jucat la Sodertalje Kings, cu care a ajuns până în semifinalele campionatului. După un sezon regulat încheiat pe locul trei, cu un bilanț de 21-11, Kings au fost învinși în play-off cu scorul de 4-2 în seria cu Jamtland, din semifinale.

În sezonul 2021-22, Trey a fost prezent pe parchet în 21 de meciuri în care a evoluat în medie 31 de minute. El a bifat 17 puncte, 4.7 recuperări și 4.7 pase decisive pe linia statistică, având procentaje de 47% din acțiune, 39% de la distanță și 86% de la linia de libere.

De-a lungul carierei, Freeman a mai evoluat pentru Campbell Fighting Camels și Old Dominion Monarchs, în NCAA, pentru Grand Rapids Gold în G-League și pentru Challans și GKK Sibenka în Europa.

Trey Freeman îl înlocuiește la Pitești pe Ilari Seppala, care s-a transferat recent în eșalonul secund din campionatul Franței, la Saint-Chamond Basket. Până la acest moment, trupa din Trivale îi mai are în lot pe Mihai Măciucă, Mihai Gavrilă, Nikola Jevtovic și Radu Voinescu, Alin Andrieș și Tudor Fometescu. Antrenorul echipei va fi Milan Mitrovic.

*foto: odusports.com

15 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Interesant
    Mi se pare un upgrade al Piteștiului față de sezonul trecut pe poziția 1. Se anunță cel mai echilibrat campionat din ultimii mulți ani, exceptând Clujul care joaca n altă ligă.

    cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Da
      Are cifre bune James Freeman in ultima stagiune si cred ca va fi si un pasator f bun.

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    PG
    Cel mai bun PG din Croația acum doua sezoane.

    cu 1 an în urmă (05.07.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca myke :

    .
    Statistici bune
    Sa l vedem la treaba

    cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • Ricardo:

      Myke
      Partea pozitiva: Foarte bun manuitor, gandeste jocul pătrunde bine se apara destul de exact!
      Partea negativă este sutul de 3 care este mai modest sa nu zic chiar foarte modest.

      cu 1 an în urmă (05.07.2022)
    • Soare:

      Modest?
      Pe ce lume trăiești? Dacă nu te pricepi la baschet nu mai polua toate postările cu comentarii, doar, doar aduni acolo sus mai multe mingi.

      39% NU e un procentaj modest ci unul chiar decent pentru un PG. Ca și comparație, știi ce procentaj de la 3 a avut Shane Larkin, la Anadolu Efes sezonul trecut? 37%. Și ăsta unul dintre cei mai buni shooteri din Euroligă.

      Mai era unul la începutul sezonului trecut care comenta la toate postările, ba chiar le-a mulțumit unor jucători din Euroligă plecați pe la alte echipe, de parcă citeau ăia postările de pe baschet.ro. Așa ești și tu acum, te dai mama omida cu informații luate de pe facebook și instagram doar doar te bagă lumea în seamă. Te tot fofilezi pe aici că știi tu că UBT va semna cu nu știu ce PG umblat prin Euroligă, știi tu sigur cine e dar nu ar fi etic să spui. Etic pentru cine? Pentru UBT? Pentru jucător? Hai să-ți spun și eu ceva, și eu știu sigur că la Cluj va veni un PG super bun jucat prin campionate din Spania, Italia sau chiar prin NBA. Normal că așa va fi, la banii pe care îi au și la ce pretenții au.

      Deci las-o mai moale cu comentarii fără conținut la postări, mai ales că nici nu te pricepi după cum se vede.

      Cei care au acolo 4 mingi la profil sunt oameni respectați pe site-ul ăsta și care, atunci când comentează, au ceva de spus nu fac doar zgomot.

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    • Ricardo:

      Soare
      Cu toată stima studiați! Nu am vorbit critic ba chiar l-am lăudat... Am mentionat însă ca în ceea ce privește situl de la distanță nu excelează... Frecventa cu care aruncă de 3 pct este mica pt un pg. Nu inteleg cu ce nu sunteti de acord din cele scrise de mine ....?!?!?

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    • Soare:

      Ce înseamnă frecvență?
      Eu nu am auzit de termenul ăsta în baschet. Când vorbim de statistică, în baschet, vorbim de procentaje. 39% e un procentaj decent, chiar bun pentru orice jucător, tu ai zis că are un șut modest, ce înseamnă asta?

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    • Silvois:

      Observatii
      Fara sa ma bag in chestiunile ce tin de stiinta jocului, chiar nu sunt un cunoscator profund, mi se pare si mie ca domnul Ricardo cam epateaza in legatura cu presuspusele informatii de culise pe care le-ar detine, comparandu-se, cumva, cu celebrul, printre cei ce frecventeaza acest site, Gyke. Pe langa faptul ca multe din informatiile oferite de Gyke s-au confirmat ulterior, el are si o anumita eleganta, data de modestie si firesc, cu care ne impartaseste ceea ce stie. Deci, mare atentie la nuante. Imi cer scuze pentru observatii, nu vreau sa jignesc pe nimeni!

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Soare
    Are 23 de de incercat o reușită de 3 din 75 de suturi in 30 de partide jucate în prima ligă suedeză stând pe parchet 32 minute!

    cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    • Ricardo:

      Soare
      Incercari reusite*

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    • Ricardo:

      Soare
      Încă odată... jucătorul e bun nu am zis eu nici pe departe ca nu ar fi are viziune pătrunde bine atletic dar repet situl de la distanță nu este o armă în arsenalul sau!

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    Raspunde
  • DanN :

    Procentaj 3p
    Cred ca Steph Curry are 43% daca ar fi sa luam un etalon :)

    cu 1 an în urmă (06.07.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    M-ati facut curios...
    Toata dezbaterea pleaca de la o mica neatentie de documentare, venita din graba de a posta transferul.
    Statistica din articol pentru anul trecut este doar pentru sezonul regulat, pe care intr-adevar l-a incheiat cu 38,8% de afara. A venit apoi playofful, unde a mai jucat 10 meciuri, iar procentajul lui in aceste 10 meciuri a fost doar de 15,4% de afara!!! Semn ca atunci cand treaba a devenit serioasa, a devenit nesigur in sutul de la distanta.
    Asadar, a incheiat sezonul trecut cu un procent de 30,1 la sutul de 3p. In medie a marcat 0,73 cosuri din 2,43 aruncari de la distanta. Pe cifrele astea, dar si pe videoul vazut, eu ma hazardez sa spun ca nu este un PG caruia sa-i placa in mod deosebit sa traga de afara. Ii place sa joaca 1 la 1 sau PnR, sa patrunda rapid si sa gaseasca aruncari bune de la semidistanta, cauta contactul si obtine usor aruncari libere.
    Concluzia mea: este aruncarea de 3p o arma? da, dar nu una din primele 2 pe care sa le scoata din teaca,..
    Daca vreti, este foarte diferit de Seppala, caruia ii placea foarte mult aruncarea de afara; in schimb e mai apropiat de Talton (cam acelasi nr. de aruncari pe meci), doar ca e mai rapid decat acesta din urma, plus un aparator mai bun.
    asadar, una peste alta, pare a fi o imbunatire fata de sezoanele trecute la pozitia 1 la Pitesti; ramane bineinteles de vazut si felul in care va desena jocul Mitrovic.

    cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    • Ricardo:

      Gyke
      Multumesc!

      cu 1 an în urmă (06.07.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!