Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad îi provoacă lui CSM Satu Mare prima înfrângere în grupa Vest

FCC Baschet Arad îi provoacă lui CSM Satu Mare prima înfrângere în grupa Vest

FCC Baschet Arad s-a impus acasă cu CSM Satu Mare în etapa a 6-a din grupa Vest a LNBF. Scorul a fost 59-57, pe sferturi: 12-8, 16-13, 26-18 și 5-18. Gazdele au condus 36 de minute, cu un ecart maxim de 17 puncte în debutul sfertului patru, dar au avut probleme în atac în ultimele minute. Sătmărencele au revenit și au făcut finalul palpitant după ce s-au apropiat la un punct.

FCC Baschet Arad a început meciul cu Adrienne Webb, Veatriki Akathiotou, Jefimija Karakasevic, Alina Pop și Dora Ardelean. Brankica Hadzovic, căpitanul gazdelor, a fost accidentată. CSM Satu Mare le-a avut în 5-ul de start pe Bernice Mosby, Andrea Olah (Orosz), Maja Miljkovic, Alina Podar și Andreea Huțanu. A revenit în lotul alb-roșiilor Brittany Denson, după o lună de accidentare, dar nu a jucat foarte mult.

Meciul a început cu multe ratări, oaspetele s-au apărat în zonă și Mosby a marcat primele puncte la intrarea în minutul trei, cu două libere transformate. Webb a egalat și a reușit prima triplă a partidei, pentru 5-2. Olah a strâns diferența la o lungime, iar Akathiotou și Karakasevic au făcut 9-4. Mauro Procaccini cerea primul timeout în minutul cinci și ambii antrenori au făcut multe schimbări. S-a marcat puțin în finalul sfertului, Mosby a pus două puncte pe tabelă și Fodor 3, iar scorul la prima pauză era 12-9.

Ecartul s-a menținut la 4-6 puncte în primele minute din sfertul secund. Oaspetele au avut aproape trei minute fără coș. Fodor a rămas pe parchet la un timeout și a acuzat dureri la spate, a ieșit și nu a mai intrat până la final. Și arădencele au avut două minute fără coș, dar tripla lui Akathiotou le-a dus la un ecart de 10 puncte, 21-11. Sătmărencele treceau iar în zonă, iar Huțanu și Olah și-au apropiat echipa la 23-17. La vestiare s-a mers cu 28-21 pe tabelă.

Huțanu și Miljkovic au scuturat plasa de afară în debutul reprizei secunde și le apropiau pe alb-roșii la un punct, 28-27. Webb a marcat primul coș al gazdelor în sfertul trei, reușind 7 puncte la rând, inclusiv liberele după momentul tensionat din minutul 23, când secunda oaspetelor, Volha Tămîrgeanu, a fost eliminată după ce a protestat. Akathiotou și Karakasevic au dus run-ul gazdelor la 11 puncte, iar Podar l-a oprit cu o reușită de la distanță. Fundașul a ieșit cu 5 greșeli personale în minutul 26, după ce a primit și un tehnic. Galben-albastrele s-au dus la +15, dar Mosby și Olah le-au apropiat pe alb-roșii la opt lungimi. La ultima pauză tabela arăta 54-39.

Cea mai mare diferență s-a înregistrat în primul minut al sfertului patru, după coșul lui Akathiotou care făcea 56-39. Au urmat cinci minute în care arădencele nu au găsit drumul spre coș. Mosby (cu 8 puncte) și Olah au strâns ecartul la 7 lungimi, iar Webb a făcut 58-49, după care au urmat alte patru minute fără coș pentru gazde. În acest timp Pop, Olah, Mosby și Huțanu strângeau ecartul la o lungime, 58-57, iar gazdele rămâneau fără Karakasevic, care a ieșit cu 5 faulturi. Au fost multe ratări în ultimul minut și sătmărencele au ieșit la pressing pe repunerea adversă. Akathiotou a transformat o liberă, iar alb-roșiile au avut ultima aruncare, dar Miljkovic nu a reușit să găsească ținta. S-a încheiat 59-57. Ambele echipe au avut sub 40% la șuturile din acțiune, 38,2% pentru gazde (21/55) și 34,5% pentru oaspete (19/55). 16-7 a fost scorul la puncte înscrise după turnovers și 36-39 la recuperări.

Adrienne Webb a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte, plus 6 recuperări. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Akathiotou 21 de puncte, Karakasevic 6 puncte (9 recuperări), Fodor 5 puncte și Ardelean 2 puncte.

Bernice Mosby a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 22 de puncte, în double-double cu 12 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai marcat: Olah (Orosz) 14 puncte, Huțanu 9 puncte, Miljkovic 5, Podar 5 și Pop 2 puncte.

Arădencele au obținut a 4-a victorie în campionat, în timp ce pentru CSM Satu Mare a suferit prima înfrângere. Alb-roșiile sunt pe locul secund în grupa Vest cu 11 puncte după 5 victorii și o înfrângere, iar FCC Baschet Arad este pe patru cu 10 puncte (4/2).

În runda următoare formația arădeană joacă pe terenul lui BC Sirius Târgu Mureș (joi de la 18:00), iar CSM Satu Mare va primi vizita lui CSU Rookies Oradea (meciul apare momentan în 7 decembrie pe site-ul frb).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!