Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

FCC Baschet Arad obține a 3-a victorie la rând în grupa Vest a LNBF

FCC Baschet Arad obține a 3-a victorie la rând în grupa Vest a LNBF

FCC Baschet Arad a legat prima dată trei victorii în acest sezon după ce s-a impus la Târgu Mureș în etapa a 7-a din grupa Vest. Meciul dintre Sirius și formația arădeană s-a încheiat cu scorul de 38-80, pe sferturi: 8-22, 5-18, 19-22, 6-18. Oaspetele au început cu un run de 11 puncte și s-au distanțat constant, singurul sfert echilibrat fiind al 3-lea. 8-37 a fost scorul la puncte înscrise după turnovers.

BC Sirius Târgu Mureș le-a avut în formula de start pe Andreea Feiseș, Kata Meszaros, Emese Gal, Mariah Smelser și Brittney Dunbar. FCC Baschet Arad a început meciul cu Adrienne Webb, Veatriki Akathiotou, Jefimija Karakasevic, Alina Pop și Dora Ardelean. La oaspete n-au intrat deloc Hadzovic și Fodor, care au avut probleme și la meciul precedent.

Karakasevic a marcat primele cinci puncte ale meciului. Pop, Webb și Akathiotou au dus run-ul oaspetelor la 11 puncte, după care au urmat peste două minute fără punct pentru arădence. Dunbar marca primul coș al gazdelor după mai mult de trei minute scurse din meci și împreună cu Ignat Kleeman le apropia pe alb-roșii la 6-11. A fost rândul acestora să aibă alte trei minute fără punct și galben-albastrele se distanțau din nou, astfel că la prima pauză scorul era 8-22.

Dunbar reușea prima triplă a partidei în debutul sfertului secund. Oaspetele au transformat trei libere și Smelser a făcut 13-25. Au urmat peste opt minute în care mureșencele nu au găsit drumul spre coș, timp în care Mercea, Ciotir și Karakasevic (cu 9 puncte, inclusiv prima reușită de afară a celor de la FCC) și Ardelean și-au distanțat echipa la 27 de puncte. La jumătatea partidei tabela arăta 13-40. Oaspetele au marcat 24 de puncte după greșelile adverse în această repriză, față de 4.

Sfertul trei a începul la fel cum s-a terminat precedentul, cu gazdele ratând mult, iar Mercea (7 puncte) și Karakasevic au dus scorul la 13-51. Dunbar marca primul coș al mureșencelor în repriza secundă după mai multe de trei minute și jumătate, de la distanță. Galben-albastrele s-au dus la +37, dar au avut și ele trei minute fără punct și alb-roșiile au mai redus din ecart. La ultima pauză scorul era 32-62. Diferența a a continuat să crească în sfertul patru, iar scorul final a fost 38-80.

Jefimija Karakasevic a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, plus 8 recuperări. Pentru FCC Baschet Arad au mai înscris: Akathiotou 14 puncte, Webb 13, Mercea 12 puncte (8 recuperări, 5 intercepții), Ardelean 8 puncte, Ciotir 6, Pop 4 puncte (5 assist-uri) și Lipovan 2 puncte.

Brittney Dunbar a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 15 puncte (7 recuperări, 7 turnovers). Pentru BC Sirius Târgu Mureș au mai înscris: Feiseș 9 puncte (7 turnovers), Ignat Kleeman 6 puncte, Meszaros 2, Gal 2, Badi 2 și Smelser 2 puncte (6 recuperări).

După acest rezultat arădencele ajung la 12 puncte cu un bilanț de 5 victorii și 2 înfrângeri. BC Sirius are 8 puncte după o victorie și 6 înfrângeri. În etapa următoare (programată în 14 decembrie) mureșencele primesc vizita Universității Cluj. FCC Baschet Arad joacă în 17 decembrie acasă cu CSU Rookies Oradea. Înainte de partida cu ultima clasată, galben-albastrele au prima manșă din turul doi al cupei, în 12 decembrie la Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!